Home Parlamentarni izbori Završena sednica, izabrani potpredsednici i generalni sekretar

Završena sednica, izabrani potpredsednici i generalni sekretar

162
0
 Završena sednica, izabrani potpredsednici i generalni sekretar
Foto: Tanjug

BEOGRAD – Poslanici republičkog parlamenta završili su sednicu, a preostalo im je da izaberu članove skupštinskih radnih tela.
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković objasnila je da nisu sve poslaničke grupe dostavile kandidate za skupštinska radna tela, ali i da postoji višak kandidovanih naspram broja radnih tela.

Kako je rekla, poslanici će se o tome nekoliko dana dogovarati i imati konsultacije, pa će pismeno biti obavešteni kada će sednica biti nastavljena.

Izabrano šest potpredsednika

Skupština Srbije izabrala je danas šest potpredsednika, dok kandidat za potpredsedničku funkciju ispred porketa „Dosta je bilo“ Jasmina Nikolić nije dobila podršku poslanika.

Šefovi poslaničkih grupa su još u petak dogovorili da parlament ima sedam potpredsednika, umesto šest kako je do sada bio slučaj, ali poslanici „Dosta je bilo“ nisu večeras glasali za taj predlog, iako su imali svog kandidata.
Posle pauze je dogovoreno da se svaki poslanik izjasni o svakom kandidatu, javno, prozivanjem.
Posle glasanja za potpredsednike 11. saziva republičkog parlamenta izabrani su Veroljub Arsić (SNS), Vladimir Marinković (SDPS), Konstantin Arsenović (PUPS), Đorđe Milićević (SPS), Vjerica Radeta (SRS) i Gordana Čomić (DS).
Maja Gojković je rekla da će se o upražnjem mestu potpredsendika parlamenta poslanici dogovarati u narednom periodu.

Svetislava Bulajić generalni sekretar parlamenta

Skupština Srbije imenovala je večeras Svetislavu Bulajić za generalnog sekretara republičkog parlamenta.

Bulajić je rođena 1964. u Beogradu, gde je 1987. godine diplomirala na Pravnom fakultetu, a 1998. odbranila magistarsku tezu.
Od 2013. godine je na doktorskim studijama na Pravnom fakultetu, sa odobrenom temom doktorske disertacije „Originalizam, američki prilog teoriji tumačenja ustava“.
Radila je kao asistent-pripravnik i asistent na Pravnom fakultetu, na predmetima Ustavno pravo i Politički sistem, zatim u Misiji OEBS, u odeljenju za medije, a pri Svetskoj banci je bila ekspert konsultant na projektu reforme pravosuđa?
Kao kadar LDP bila je poslanica od 2012. do 2014. godine, a prošle godine je bila kandidat Vlade Srbije za generalnog sekretara Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.
Govori engleski i francuski jezik, a koristi se ruskim i italijanskim jezikom.

Izvor: Tanjug

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here