Home Izbori IZBORI U UŽICU Naprednjacima većina u skupštini

IZBORI U UŽICU Naprednjacima većina u skupštini

198
0
Glasačke kutije- Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Više od 44 odsto Užičana svoj glas juče na lokalnim izborima dalo je koaliciji „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ koju čine SNS, Nova Srbija, SDPS, PUPS i Pokret „Pozitivno Užice“.

Prema podacima izbornog štaba pobedničke koalicije, za ovaj blok glasalo je 17.208 od ukupno izašlih 39.016 birača.

Lista „Jovan Marković – Najbolje za Užice“ (DS, SDS, LDP, Nova stranka, SNP) osvojila je 7.411 glasova odnosno 18,99 odsto. Koalicija SPS-JS ima 11,5 odsto porške a redni broj ispred naziva ove liste zaokružilo je 4.492 birača.

Posle četvorogodišnje pauze u lokalnu skupštinu vraćaju se i radikali kojima je na ovim izborima pripalo 6,17 odsto glasova, dok je koalicija DSS – Dveri „Složno užički“ dobila 5,92 odsto podrške.

Zanimljivo je da će u užički parlament ući i Zelena stranka za koju je glasalo 3,41 odsto izašliših. Zeleni su, naime, registrovani kao manjinska slovačka stranka – iako u Užicu prema poslednjem popisu ne živi ni jedan Slovak.

Ispod cenzusa su ostali GG Užice za promene i SPO.

U budućem sazvivu Skupštine grada sedeće 34 odbornika koalicije oko naprednjaka, 15 grupacije oko DS, osam iz redova SPS-JS, po četiri predstavnika će imati SRS i DSS – Dveri, dok će Zelena stranka u skupštinu sa dva odbornika. S obzirom da užička skupština broji 67 odbornika blok oko SNS ima većinu da sam formira vlast

REZULTATI LOKALNIH IZBORA U UŽICU (izvor SNS):

„Aleksandar Vučić Srbija pobeđuje“ – 44,1%

„Jovan Marković – Najbolje za Užice“ – 18,99%

„Ivica Dačić SPS-JS“ – 11,5%

Dr Vojislav Šešelj SRS – 6,17%

DSS – Dveri „Složno užički“ – 5,92%

Zelena stranka – 3,41%

Izvor: www.blic.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here