Home Izbori Crta: Do 10 sati glasalo 9,4 odsto građana

Crta: Do 10 sati glasalo 9,4 odsto građana

71
0
Glasačka kutija i listić - Srbija izbori
Foto: B92

Do 10 sati na glasanje za parlamentarne izbore izašlo je ukupno 9,4 odsto građana upisanih u birački spisak, saopštila je CRTA, posmatračka misija „Građani na straži“.

BEOGRAD – Do 10 sati na glasanje za parlamentarne izbore izašlo je ukupno 9,4 odsto građana upisanih u birački spisak, saopštila je CRTA, posmatračka misija „Građani na straži“.

Šef posmatračke misije Raša Nedeljković rekao je novinarima da su njihovi posmatrači raspoređeni na 450 biračkih mesta na osnovu slučajnog, reprezentativnog uzorka i da proces glasanja prolazi bez većih problema.

On kaže da su na dva odsto biračkih mesta zabeležene neregularnosti tokom procesa glasanja i to prvenstveno na istoku Srbije i u Vojvodini.

„Ove neregularnosti su izolovani slučajevi širom Srbije i ne mogu se smatrati trendom“, naglasio je Nedeljković.

Neregularnosti se odnose na glasanje birača koji su već imali obeležen prst, zatim biracima su data dva listica za parlamentarne izbore, fotografisanje glasačkih listića i glasanje bez licnih isprava, rekao je Nedeljković.

Zabeležen je, kako kaže, i slučaj ukradenog glasačkog listića, pokušaj glasanja sa falsifikovanim listićem, a u Pančevu na jednom biračkom mestu žena je na razdaljini manjoj od 50 metara od biračkog mesta evidentirala građane koji su glasali.

Upitan da uporedi izlaznost sa prethodnim izborima, on je rekao da 2014. godine nisu pratili izbore, ali da se beleži mali trend porasta izlaznosti.

Posmatraci Crta posmatračke misije „Gradani na straži“ nisu izvestili da su imali bilo kakve probleme sa pristupom i posmatranjem dešavanja na birackom mestu.

Izvor: www.tanjug.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here