Home Izbori Tužilaštvo naložilo saslušanja zbog falsifikovanih potpisa

Tužilaštvo naložilo saslušanja zbog falsifikovanih potpisa

70
0

Zamenik tužioca u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu Leposava Vujanović Porubović kaže da je to tužilaštvo izdalo nalog da se saslušaju podnosici izbornih lista na kojima su potpisi građana bili falsifikovani, a što je utvrđeno grafološkim veštačenjem.

Vujanović Porubovićeva je rekla Beti i da su tim nalogom obuhvaćene i druge osobe koje su povezane sa izbornim listama, prethodno predatim Republičkoj izbornoj komisji (RIK) a na kojima je policija utvrdila da se nalaze falsifikovani potpis.

„Izdat je nalog da se saslušaju sve osobe koje su bili podnosioci lista kao i druge osobe koje su bile povezne s tim listama i postupak sada ide svojim tokom“, rekla je ona.

Vujanović Porubovićeva je navela i da je Nacionalni kriminalistički centar (NKC) grafološkim veštačenjem utvrdio da su potpisi na nekoliko izbornih lista falsifikovani i da je o tome obavešten RIK.

„RIK je obavešten o nalazu NKC-a zbog hitnosti postupka, iako tužilaštvo nije još dobilo pisani nalaz o grafološkim veštačenjima“, rekla je ona.

RIK je prethodnih dana na više izbornih lista, prilikom provere potpisa građana utvrdio da je deo potpisa falsifikovan, odnosno overen nevažećim pečatom Prvog osnovngo suda u Beogradu.

Nakon zatražene provere, šefica overe tog suda je kazala da se pečat sa rimskim slovom III, kojim su overene izjave birača, ne koristi još od januara 2015. godine jer je oštećen i zapečaćen u sefu Prvog suda.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here