Home Izbori Pastor raspisao pokrajinske izbore za 24. april

Pastor raspisao pokrajinske izbore za 24. april

125
0
Pokrajinski izbori - Srbija izbori
Foto: N1/Tanjug/Jaroslav Pap

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor raspustio je danas aktuelni saziv skupštine i raspisao redovne pokrajinske izbore za 24. april, kada će biti održani lokalni i vanredni parlamentarni izbori.

Pastor je potpisao Pokrajinsku skupštinsku odluku o raspisivanju redovnih izbora u Vojvodini.

Pastor je pozvao građane da iskoriste svoje pravo i da glasaju na predstojećim izborima „za onoga koga žele“.

„Vi ste jedini koji imate pravo da odlučite ko će u sledećem mandatu imati priliku da vas predstavlja u Skupštini Vojvodine“, kazao je Pastor na konferenciji za novinare.

On je i svim strankama i ostalim učesnicima na izborima poručio da Skupština Vojvodine parlament u kojem se neguje visok nivo kulture u ophođenju, kao i međusobno uvažavanje i poštovanje.

„Svi zajedno smo izgradili respektabilnu instituciju i to je učinak svih 120 poslanika i iz tog razloga pozivam sve na fer i korektnu kampanju, na borbu argumentima i programima“, poručio je Pastor.

Pokrajinska izborna komisija je odlučila da će birački listić za pokrajinske izbore biti štampan na svetlo zelenom papiru, a kontrolni listić na papiru boje slonove kosti.

Glasači će glasati kroz proporcionalni izborni sistem za 120 predstavnika u pokrajinskom parlamentu.

U aktuelnom sazivu većinu su formirale Demokratska stranka, Liga socijaldemokrata Vojvodine i Savez vojvođanskih Mađara.

Poslednji pokrajinsku izbori održani su 6. maja 2012. godine.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here