Home Izbori Jovanović: Želimo da stavimo tačku na apsolutnu vlast naprednjaka

Jovanović: Želimo da stavimo tačku na apsolutnu vlast naprednjaka

80
0
cceda 1
Foto: Darko Ćirkov

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović je isključio mogućnost postizborne saradnje sa naprednjacima i Aleksandrom Vučićem, navodeći da je cilj koalicije sa kojom ide na izbore stvaranje alternative aktuelnoj vlasti.

„Na izborima želim da stavim tačku na četiri godine apsolutne vlasti naprednjaka, tačku na Srbiju u kojoj apsolutno sve zavisi od Vučića“, rekao je Jovanović u razgovoru sa mladima iz LDP-a.

On je u stranačkom saopštenju objasnio da se to odnosi na stvaranje alternative koja će Vučiću biti konkurencija i koja će biti u stanju da ga zaustavi kada greši.

„To je stvaranje alternative koja će Vučiću biti konkurencija, koja će biti u stanju da ga zaustavi kada greši. Kada ide ka EU jedan korak napred, a dva nazad, da mu ne da da se vrati kada posle dobrog gesta prema regionu povuče loš, da mu ne da pravo da takve greške pravi“, naveo je Jovanović.

Za Jovanovića će zato biti uspeh ako nakon izbora koalicija LDP-LSV-SDS bude imala dovoljan broj poslanika u republičkom parlamentu za uspostavljanje političke ravnoteže, a uveren je da će ta koalicija imati i podršku građana i ozbiljnost, koje su potrebne da bi se to realizovalo.

„Danas je Srbija na jednoj nozi, stoji u mestu i propada jer kada treba da zakorači iz živog blata u kojem nestajemo, ona to nije u stanju jer, bez obzira na Vučićev rejting i SNS procente, zemlja ne može biti bolja sve dok mi ne uradimo naš deo posla koji vlast i ne može i ne želi da radi“, istakao je Jovanović.

Lider LDP-a je je ocenio da je ključno za Srbiju da iz izbora izađe sa uspostavljenom političkom ravnotežom poručivši da nikada neće biti opozicija Srbiji i da neće rušiti ono što je dobro i što treba podržati.

„Ne pristajem da se danas ponašam onako kao su se godinama ponasali Nikolić i Vučić. Nikada neću biti opozicija Srbiji, niti ću ikada svoju želju da budem na vlasti ili dobijem procenat više na izborima plaćati time što ću ovako namučenu i dezorijentisanu Srbiju mrcvariti i sluđivati sebičnim stranačkim ratovima za vlast“, ističe on.

Jovanović je naveo da je teško voditi državu suočenu sa velikim izazovima, ali da njega od Vučića razlikuje to što ga nije sebično saplitao u tom poslu samo zbog toga što je Vučić, a ne on, premijer.

On je rekao i da su pred Srbijom mnogobrojni problemi koji joj sužavaju perspektivu i da je zemlji potreban novi odgovor na njih – od pitanja Kosova, regionalnih odnosa, puta ka EU, definisanja odnosa prema Rusiji, unutrašnjih reformi.

Izvor: RTS http://www.rts.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here