Home Kolumne Šta se to kuva ?

Šta se to kuva ?

181
0
Šta se to kuva - Srbija izbori
Foto: Telepromter

Posle nekog vremena svakodnevnog prelistavanja štampe uočih nešto zanimljivo. Sećate li se ranijih izdanja štampe u kojima su dosta mesta zauzimali recepti za ukusne ručkove, testa, torte, saveti kuvara itd? Sećam se ih se i ja! Sada u uglu stranice novena jedva da ugledam poneki skromni recept. Krenuh sa razmišljanjem. Zašto je tako kako je? Zatim postavih sebi tri pitanja, onako “po srpski”:

Da li smo možda sve recepte naučili i isprobali ?
Da li smo siti, pa nam više i nije do jela?
Da li se bliže izbori pa im je potrebno što više prostora za nova obećanja?

Krenula sam polako da iznosim činjenice ne bi li došla do pravog odgovora. Dakle, nismo mogli da isprobamo sve recepte. Stalno nastaju novi – tako da je odgovor na ovo pitanje negativan. Nastavila sam – siti nismo ( hipotetički nekih stvari da, hrane ne). Ostaje samo još potvrdan odgovor na treće pitanje.

Kada malo bolje razmislim možda rubrika recept dana uopšte nije promenjena, možda su se novinari poigrali i u tu rubriku ubacili nove sastojke. Sta vi mislite o tome ? Iskreno ne bih se mnogo začudila kada bih pronašla ovakav recept:

Recept dana

Za pripremu današnjeg ručka potrebno vam je:

Aleksandar Vučić da vas upozori da je sastojak skup I da izaberete malo jeftinije sastojke. Za Boga miloga, nemojte se razbacivati , mere štednje se moraju sprovoditi.

Vojislav Šešelj da vam pomogne u pripremi i sečenju sastojaka. I sam kaže da je stručnjak u tome.

Čedomir Jovanović da sve to izanalizira I vidi da li je to u skladu sa evropskim pravilima o kuvanju. Evropski standardi se moraju ispoštovati.

Boško Obradović da vas podseti da spremate domaće.

Boris Tadić da dolije ulje.

Bojan Pajtic da pobiberi.

Milan Krkobabić da sjedini.

Ivica Dačić da vam peva na uvce dok spremate.

Dragan Marković Palma da degustira. Priznaje
čovek da je veliki gurman, zašto mu to uskratiti.

VREME PRIPREME:

Staviti na tihu vatru. Kada počne da ključa, tamo oko aprila, izmaći sa šporeta i mešati dok se ne ohladi. Služiti uz šampanjac, ako ste u mogućnosti, ako ne u obzir dolazi i voda, hladna česmuša, nehlorisana.

SASTOJCI:

Od sastojaka će vam za početak trebati dosta živaca jer će ovo potrajati. Da li vam odgovaraju stara jela, biste li probali nova – izbor je na vama! Svako nam ponešto kuva, a čiji će ručak ispasti najukusniji – to ćemo tek videti.

Svaka slučajnost sa prethodnim godinama je slučajna. A slučajnosti ne postoje, jel da ?

Autor: Miljana Ilić

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here