Home Izbori 2016 Nikolić: Besmislice su da postoji „Tomina kvota“

Nikolić: Besmislice su da postoji „Tomina kvota“

114
0
Tomislav Nikolić - Srbija izbori 2016
Foto: B92, Tanjug

Beograd — Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je SPS do sad bila korektan partner SNS u vladi i naglasio da se neće mešati u formiranje vlade posle izbora.

„Mislim da je SPS do sad bila korektan partner SNS u vladi. A da li će Aleksandar Vučić i SNS odlučiti posle izbora da ponovo idu sa SPS ili sa nekom drugom političkom strankom, to će da bude njihov izbor, a ne moj“, rekao je Nikolić u intervjuu za sutrašnji broj NIN-a.

Nikolić je ponovio da želi da SNS i posle izbora ostane na vlasti, a upitan da li želi da napredanjaci i dalje budu u koaliciji sa socijalistima, odgovorio je da smatra da je nemoguće formirati vlast bez koalicije, da to ne bi bilo ni previše mudro, te da ne valja da sve stranke, osim jedne, ostanu u opoziciji, objavljeno je na sajtu „Blica“.

Predsednik je rekao i da se ne meša u sastav vlade, ali ni u poslaničku listu napredanjaka, a spekulacije da postoji „Tomina kvota“ ocenio kao besmislice.

„Kao što se ne mešam ni u sastav vlade, ne mešam se ni u poslaničku listu, nisam se mešao ni 2014. godine, neću ni 2016.“, rekao je Nikolić.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here