Home Izbori 2016 BEZ DOGOVORA Opozicija i dalje ne zna u koliko će kolona na...

BEZ DOGOVORA Opozicija i dalje ne zna u koliko će kolona na izbore

132
0
boris tadich 4
Foto: Darko Ćirkov

Socijaldemokratska stranka i Nova stranka ne slažu se u koliko kolona opozicija treba da izađu na izbore, ali su njihovi predstavnici u skupštini potvrdili da su razgovori u toku.

Poslanik SDS Marko Đurišić rekao je novinarima u parlamentu da su razgovori opozicionih stranaka u toku i da se traži najbolje rešenje, kako da se motivišu građani da glasaju protiv režima Aleksandra Vučića.

„To je osnovni cilj razgovora“, rekao je Đurišić i naveo da će odgovori biti poznati do izbora.

„Mi smo otvoreni za pregovore bez uslovljavanja. Naše mišljenje je da je jedna lista najbolje rešenje, čekamo odgovorov DS i ti razgovori se sada vode, bez uslovljavanja i pritisaka“, rekao je Đurišić.

Lider Nove stranke Zoran Živković ima stav da će proevropska opcija imati više glasova ako bude išla u „više kolona“ i kaže da to pokazuju i istraživanja.

„Mi imamo sve relevantne činjenica za donošenje odluka i treba da je donesemo što pre“, rekao je Živković.

Prema njegovom mišljenju, novo istraživanje može da uplaši Aleksandra Vučića, koji „još nije raspisao izbore“ i „ko zna šta će još da kaže“.

„Ali to ne treba da zatekne opoziciju u pola koraka. Mi, ako ne tokom ovog vikenda, onda najkasnije u prvoj polovine naredne nedelje treba da imamo jasan stav“, rekao je Živković.

Stefanović:Levica Srbije nikoga neće vući za rukav

Lider Levice Srbije Borislav Stefanović najavio je danas da će taj pokret u narednih sedam do deset dana imati razgovore sa manjinskim strankama i sindikatima, dodajući da je taj pokret spreman za razgovore sa svima koji dele iste programske pravce.

Mislim da to otprilike zaokružuje ono što je u ovom trenutku moguće da se organizuje u našoj opoziciji. Mislim na novu opoziciju, a to Levica Srbije svakako jeste”, rekao je Stefanović novinarima u Skupštini.

Stefanović je istakao da je Levica Srbije otvorena za sve razgovore, uključujući i kontrolu izbora i sprečavanje krađe. Podseća da je taj pokret najnoviji na političkoj sceni i smatra da je najbrže rastuća opoziciona snaga, koja je postala adresa za one koji se, kako je rekao, ne nalaze u “tradicionalnim podelama na političkoj sceni”.

Ne radimo ništa iz očajanja, nikoga ne vučemo za rukav, tako da ko deli sa nama programske i ideološke pravce i razmišljanja, svakako je dobrodošao, ko nije, želim im sve najbolje“, poručio je Stefanović.

Izvor: www.blic.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here