Home Kolumne Neka bude izbora – i sendviča bi!

Neka bude izbora – i sendviča bi!

187
0
Kolumna - Srbija izbori
Foto: M.A.

– Dobar dan, daćete mi jedan sendvič.
– Sa šunkom, pršutom ili tunom?
– Tuna, molim Vas.
– Izvolite. Vaš račun je jedan glas.

– Dobar dan, daćete mi jedan sendvič.
– Sa šunkom, pršutom ili tunom?
– Tuna, molim Vas.
– Izvolite. Vaš račun je jedan glas.

Odlučeno je da će izbora biti, a medijski rat lidera nikada nije ni prestajao.

Svaki dan nove vesti : Neki se paunišu, neki bulazne, neki postuju slike na instagramu, ali svi se slažu u jednom – biće bolje. Kada? ČIM NAŠA STRANKA DOĐE NA VLAST. Samo treba sklopiti DOS i kako Draža Petrović kaže – zapušiti SN(O)S.

Tadić hoće na izbore sa DS-om. Samo da je njegova slika lice koalicije i daj šta daš! Treba pokazati tu sedu kosu i zamišljen pogled bivšeg studenta Filozofskog fakulteta. Koga briga za politiku, kad su nam lideri opozicije ,,zmajevski građeni’’!

Živković za sada opipava teren i sastanči. Njegova stranka i dalje na sednicama nastupa sa Pavićevićevim: ,, Gospodo narodni poslanici’’, ali to ne znači da će Nova stupiti u koaliciju sa SPS-om, a ni da su svi poslanici gospoda. Čanak kao pred svake izbore proživljava ponovni pubertet, pravi proteste po Beogradu, tuži, a sad se i femka oko koalicije sa Tadićem i Čedom. Samo da se dobije tih 5% i umiriće se. Čeda se nada.

Hoće li biti bolje? Pajtić naglašava da hoće i uvereno tvrdi da Vučić nema nikakvih šansi ako građani na izbore izađu u većem broju. Borko, s druge strane, i dalje prikuplja potpise, ali samo lagano – ima vremena do aprila. Vučić ipak ne bi stvari da prepušta slučaju, pa se proizvodnja sendviča utrostručila. Postoji čak i šansa da će sklopiti poslovni dogovor sa Next-om, a kako ,,Tanjug javlja’’ sve veći broj sendviča punjen je povrćem i tunom – za one građane koji su se desrbizovali pa umesto srBske pršute vole da ,,pasu travu’’. Osim kod vegana, možda sendviči privuku i pažnju Zelenih stranaka Srbije. U spremanju sendviča će mu u narednom periodu pomagati Ljajić, dok će Dačić zimovati u Paraliji sa Palmom, pošto Krkobabić časti. Šešelju je Evrope dosta, a ni do sendviča mu nije, te će on svoju kampanju reklamirati samostalno, verovatno preko Parova i Instagrama, mada možda baci i koji tvit. Naravno, ako Vučko pristane na neulazak Srbije u EU, možda ga njegov politički otac primi nazad u naručje.

Bilo kako bilo u jednom se svi slažu– cenzus će biti pređen, a poslaničke stolice čekaju. E sad na njima je da se nadaju, a za koga će narod glasati – to se do aprila ne zna.

Anđela Kuzmanović
Student Fakulteta političkih nauka

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here