Home Izbori Zvanično ujedinjenje niške opozicije tek nakon raspisanih izbora

Zvanično ujedinjenje niške opozicije tek nakon raspisanih izbora

129
0
Opozicija Niš - Srbija izbori
Foto: Južne vesti

Iako su se svi predstavnici ujedinjene niške opozicije okupili da građanima požele srećnu Novu godinu, koalicioni sporazum još nisu potpisali, a kako kažu, to će najverovatnije učiniti nakon raspisivanja izbora.

Iako su se svi predstavnici ujedinjene niške opozicije okupili da građanima požele srećnu Novu godinu, koalicioni sporazum još nisu potpisali, a kako kažu, to će najverovatnije učiniti nakon raspisivanja izbora.

I dalje je jedini zvanični dokument sa potpisima predstavnika Demokratske i Socijaldemokratske stranke, Narodnog pokreta Srbije, Zajedno za Srbiju, LDP, Reformističke stranke i Sindikata “Sloga” izjava o nenapadanju, a kako stvari stoje, tako će ostati još neko vreme.

Naravno da će se opozicija ujediniti. Što se tiče koalicionog sporazuma, mi i dalje čekamo da se raspišu izbori. Da vidimo da li će izbora biti i na lokalnom i na državnom nivou. Nemam nikakvih sumnji da ćemo se ujediniti i da će to biti jedan blistav sporazum bez ucena i bez ikakve trgovine – rekao je Branislav Jovanović iz Narodnog pokreta Srbije.

On dodaje da ne očekuje da budu i parlamentarni izbori, a sve na osnovu izjava premijera Srbije Aleksandara Vučića, i to bi, prema njegovom mišljenju, dalo veće šanse opoziciji na lokalu.

To je veća šansa za opoziciju u Nišu, jer ovima na vlasti jedino što je ostalo je Aleksandar Vučić i valjda vidite na svakom koraku da je situaciju u gradu nikad gora. To će vam reći svaki građanin i svaki privrednik – kaže Jovanović.

Svi predstavnici opozicionih stranka su kritikovali aktuelnu vlast i ukazali na to da je funkcionisanje grada sve teže.

Ovo što se dešava u prethodne 3,5 godine nije ohrabrujuće. Državna preduzeća su u kolapsu, 36.000 ljudi na birou, privatne firme se gase. Udružili smo se i nećemo da dozvolimo više da grad propada i ispravićemo nepravdu koja je učinjena prema gradu u prethodne 3,5 godine – rekao je Miodrag Stanković iz DS-a.

Proglas ujedinjene opozicije i čestitke za narednu godinu u sali niške Skupštine pročitao je Đorđe Stanković iz DS-a i pozvao građane da “u izbornoj 2016. godini izaberu one koji će ponuditi bolje uslove za sve”.

Podsetimo, kako se nedavno „javilo“ gradonačelniku Niša Zoranu Perišiću, izbore bi trebalo očekivati 24. aprilla 2016. godine.

Izvor: www.juznevesti.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here