Home Kragujevac SNS podržava taksiste

SNS podržava taksiste

188
0
srbijaizbori.com,Šumadijapress

U saopštenju Gradskog odbora Srpske napredne stranke podržavaju se zahtevi taksista koji su juče održali protest ispred Skupštine grada.

Izvor: ŠumadijaPress

U saopštenju Gradskog odbora Srpske napredne stranke podržavaju se zahtevi taksista koji su juče održali protest ispred Skupštine grada.

„Taksisti Kragujevca, primorani lošim uslovima rada, zatražili su od Skupštine grada pomoć u uređenju taksi prevoza u gradu. Umesto toga, naišli su na odbijanje i ćutnju. Zato su se obratili Srpskoj naprednoj stranci, gde su bili ne samo saslušani već je SNS u njima prepoznala partnera sa kojim može sistem taksi prevoza urediti na humaniji način i tako ispraviti nepravdu koju je dosadašnja vlast učinila taksistima“, navodi se u saopštenju.

U ovoj stranci ističu da su sa udruženjem SITAK postigli dogovor koji je rezultirao zajedničkom platformom za uređenje sistema taksi prevoza u Kragujevcu. Ona podrazumeva proglašenje taksi prevoza komunalnom delatnošću, ograničenje ukupnog broja izdatih taksi dozvola u skladu sa potrebama grada, reviziju postojećih taksi dozvola po modelu jedno vozilo – dva vozača, jedinstvenu cenu usluga koja taksisti omogućava pristojan život i jedinstven i organizovan sistem prevoza na celoj teritoriji grada.

Naprednjaci smatraju da će sprovođenjem platforme u praksi građani dobiti jeftiniji taksi prevoz, koji će ujedno biti povoljniji i za taksi prevoznike.

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here