Home Beograd Ponavljanje izbora za pet-šest meseci realna opcija pod jednim uslovom: Kako bi...

Ponavljanje izbora za pet-šest meseci realna opcija pod jednim uslovom: Kako bi mogla da izgleda Vučićeva izlazna strategija iz političke krize?

83
0
Foto: N1

Predlog Marinike Tepić da bi nakon poništavanja izbora, novi mogli da budu održani za pet-šest meseci ima osnova, tvrde sagovornici Danasa i dodaju da bi oni mogli da uslede zajedno sa ostalim lokalnim izborima.

To bi, kako napominju, bila i izlazna strategija za Aleksandra Vučića i korak ka izlasku iz ekstremne političke krize u kojoj se Srbija trenutno nalazi.

Međutim, kako dalje objašnjavaju, bez promene izbornih uslova, sređenih biračkih spiskova i slobodnih medija, nema garancije da vlast ne bi pokrala i te izbore.

Da podsetimo, potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, koja štrajkuje glađu zbog izborne krađe, u intervjuu Rojtersu rekla je da opozicija traži međunarodnu misiju da izvrši reviziju čitavog izbornog procesa.

„Želimo da izbori budu poništeni i da se održe novi za pet-šest meseci, ali u boljim uslovima“, navela je Tepić.

Gavrilović:Ponavljanje izbora ,ali samo u regularnim uslovima

Miodrag Gavrilović, potpredsednik Demokratske stranke, smatra da je nastala ozbiljna i ekstremna krizna situacija u zemlji i to neodgovornim ponašanjem vlasti.

„U takvim stanjima uvek se razmatraju opcije koje mogu da dovedu do izlaska iz krize. Srbija protiv nasilja će učiniti sve što je u našoj moći da se poštuje izborna volja građana. Da vlast potpuno ne uruši državu. To je važno za sve građane, a ne samo za glasače SPN. Mi želimo demokratsku državu u kojoj institucije postoje i rade svoj posao“, navodi Gavrilović.

To znači, kako kaže, da SPN insistira na ponavljanju izbora u regularnim izbornim uslovima.

Pročitajte ceo tekst na Danas Online.

Autor teksta: Danas Online/ M. R. M.