Home Beograd Marinika Tepić, posle četiri dana štrajka glađu, od danas pod nadzorom lekara

Marinika Tepić, posle četiri dana štrajka glađu, od danas pod nadzorom lekara

118
0
Foto: Tanjug/ Nemanja Jovanović

Potpredsednica Stranke slobode i pravde i jedna od nosilaca liste „Srbija protiv nasilja“ , Marinika Tepić, ušla je u peti dan štrajka glađu u zgradi Republičke izborne komisije.

Za N1 kaže da se „solidno“ oseća, ali da su joj objasnili da od danas mora da bude pod stalnim nadzorom lekara.

„Danas moraju da dođu da mi izvade krv, da se laboratorija uradi, da se ti parametri provere. Zasad mislim da su stabilni, ali ipak su insistirali da mora da se uradi laboratorija i da imam stalni nadzor lekara“, izjavila je Tepić za Novi dan TV N1.

Podsetila je da je za troje predstavnika SPN-a sinoć omogućen uvid u birački spisak, i da je to bila zakonska obaveza kako bi se uvidom u birački materijal dokazale neregularnosti, odnosno, kako je rekla, izborna krađa.

„Sada se trude da kupe vreme, standardno za SNS i Vučića. Uverena sam da moraju da se ponište izbori bar u Beogradu, iako mi tražimo na svim nivoima. Vučić će pokušavati da spinuje i nađe izgovor u tome da ne može da se napravi gradska vlast – tipa Nestorović neće da da podršku, jer bez njega nemaju većinu – da ne prikaže sebe kao lopova, kradljivca, diktatora i mastermajnda ovog fenomena izbornih migranata“, ocenila je Tepić.

Rekla je i kako je bila zatečena Vučićevom izjavom da su protekli izbori bili „načistiji do sada“.

„Dokle čovek može da ide, naočigled cele Srbije, svih posmatrača, i domaćih i stranih, koji svi znaju i dokazuju da je ovde izvršena krađa izbora u režiji Vučića (…) Meni dolazi lekar u 10, mislim da i njega treba da pregleda lekar, recimo neuropsihijatar“, poručila je.

Naglasila je da su izuzetno važni izveštaji ODIHR-a, Saveta Evrope i Evropskog parlamenta u kojima se navodi da izbori nisu bili fer. Podsetila je i kako se već pojavilo nekoliko zahteva za nezavisnom međunarodnom komisijom, koja bi, kao i na lokalnim izborima 1996. godine, istražila i utvrdila šta se tačno dogodilo.

„Mi imamo dokaze da su uvezeni stranci koji su glasali u Beogradu. Volja Beograđana promenjena je u većem broju nego što je razlika u glasovima SNS-a i SPN-a“, ukazala je Tepić.

Istakla je i da građani, pre svega studenti i mladi ljudi, svako veče protestuju ispred RIK-a i uverena je da će, ukoliko RIK u subotu odbije prigovore opozocije, odgovor od nedelje biti „mnogo intenzivniji nego što je do sada“.

Podsetimo, sinoć su se Mariniki Tepić u štrajku glađu pridružile još dve poslanice: Jelena Milošević iz Niša i Danijela Grujić iz Novog Sada.

Izvor: Danas