Home Beograd Kako su se sreli Šider i Đilas uoči izbora?

Kako su se sreli Šider i Đilas uoči izbora?

131
0
djilas-srbijaizbori

Ana Brnabić, premijerka Srbije, gostujući na TV Pink dovela je u vezu susret opozicionog lidera Dragana Đilasa sa austrijskim socijaldemokratom Andreasom Šiderom, sa Šiderovim ocenama o nameštanju izbora, koje je dao u svojstvu međunarodnog posmatrača.

Brnabić je izjavila je da posmatrači iz Evrope Stefan Šenah i Andreas Šider danima svojim izjavama destabilizuju Srbiju, iako nisu imali primedbe na glasanje na biračkim mestima koje su posetili, preneo je FoNet.

Šenah i Šider su bili prisutni na nekoliko biračkih mesta i nisu imali primedbe na glasanje u zapisnicima, a nakon toga idu u medije Junajted grupe i danima destabilizuju Srbiju pričajući da su videli fantomske glasače i da su čuli da je 50.000 dovedeno da glasa na lokalnim izborima u Beogradu, istakla je Brnabić i onda saoopštila:

Taj isti Šider koji je to rekao 5. decembra se u Beču video sa predsednikom Stranke slobode i pravde Draganom Đilasom, rekla je Ana Brnabić.

Informacija o tom susretu, međutim, nije nikakva novost, niti je tajna, objavljena je na platformi Iks (bivši Tviter), kao i fotografije.

Govorio sam u Institutu Rener o predstojećim izborima u Srbiji, učestvovao sam u diskusiji zajedno sa predsednik opozicione SSP partije direktorom Instituta Karl Rener, napisao je Šider u objavi. Istakao sam značaj stabilne demokratije, slobodnih izbora i evropske perspektive za Srbiju, naveo je.

Zadovoljstvo mi je što ću biti deo misije za posmatranje predstojećih izbora u Srbiji. Ključno je da se čuje glas građana i da se budućnost zemlje gradi na demokratskim temeljima, zaključio je Šider u objavi.

Izvor: Danas