Home Beograd Šapić: Opasnost od „majdanizacije“ Srbije

Šapić: Opasnost od „majdanizacije“ Srbije

115
0
Šapić: Zarad politike nikada neću odustati od dostojanstva
Foto: http://rs.n1info.com

BEOGRAD – Sada je izuzetno važno doneti odgovorne odluke na osnovu kojih će se postaviti jasna pravila ponašanja, i to ne zbog izbornih rezultata u Srbiji i Beogradu, već kako bismo sačuvali državu, ustavno-pravno poredak i sve ono što nosi jedno stabilno i civilizovano društvo, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić.

On je, gostujući na TV Pink, istakao da postoji veliki rizik da uđemo u jednu novu vrstu političke kulture koja nas uvodi u anarhiju, haos i potencijalni građanski rat, a to znamo kako završava, jer postoji objektivna opasnost od takozvane „majdanizacije“ Srbije.

„Sva izborna pravila su bila nešto što je opozicija tražila od Evropske unije i evropskih posmatrača, a što je usvojeno i usaglašeno dva meseca pre raspisivanja izbora jer su to bili njihovi uslovi. Nemamo problem da definišemo jasna pravila i da se na osnovu njih tako i ponašamo, već je problem što se pravila stalno menjaju od izbora do izbora u skladu sa nečijim ciljevima, interesima i nezadovoljstvima“, rekao je Šapić.

Izvor: Tanjug