Home Beograd Uhapšeni na protestu ispred RIK: Jednom ukinuto zadržavanje, za drugog predložen pritvor

Uhapšeni na protestu ispred RIK: Jednom ukinuto zadržavanje, za drugog predložen pritvor

79
0
Glasanje - Srbija izbori
Foto: N1

Više javno tužilaštvo saopštilo je da je tužilaštvo predložilo sudiji za prethodni postupak pritvor za Ivana K. (19) zbog sumnje da je 18. decembra tokom protesta koalicije „Srbija protiv nasilja“ više puta bacio čvrste predmete ka zgradi Republičke izborne komisije, pokušavao da ukloni zaštitnu ogradu i vređao policajce.

Osumnjičeni je na saslušanju negirao izvršenje krivičnog dela za koje se tereti, a to je nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu.

Posle saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti da će ponoviti krivično delo u kratkom vremenskom periodu, navodi se u saopštenju.

Takođe, Više javno tužilaštvo saopštilo je da je, posle saslušanja, ukinulo zadržavanje Dragoslavu M. (20) zbog sumnje da je 18. decembra ispred zgrade Republičke izborne komisije, tokom protesta koalicije „Srbija protiv nasilja“ , sprečavao članove komisije da odu, a potom i odgurnuo direktora Republičkog zavoda za statistiku Miladina Kovačevića.

Osumnjičeni je na saslušanju izneo svoju odbranu, a posle saslušanja tužilaštvo je osumnjičenom ukinulo zadržavanje.

Dragoslavu M. se na teret stavlja krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, navodi se u saopštenju.

Pogledajte još – Guranje i tuča ispred RIK

Izvor: N1