Home Beograd Traži se poništavanje izbora na svim nivoima, najavljene blokade: Pogledajte kako je...

Traži se poništavanje izbora na svim nivoima, najavljene blokade: Pogledajte kako je izgledao treći dan protesta ispre RIK-a

133
0
Foto: N1

I večeras ispred Republičke izborne komisije protest. Komisija je zasedala tokom dana i proglasila se nenadležnom za zahtev opozicije.

Ispred zgrade u ulici Kralja Milana večera je bio Željko Veljković, reporter Dnevnika na TV Nova i on nam prenosi šta je plan liste Srbija protiva nasilja i kako je protekao protest. On nam prenosi da se konačno zna koji je plan, jer je deo građana okupljenih na protestima zamerao opoziciji što nije imala jasan plan još od one izborne noći. Sada je taj plan dosta jasniji, naime Miroslav Aleksić je okupljenim ljudima saopštio da je zahtev opozicije poništavanje izbora ne samo u Beogradu, već izbora na svim nivoima. Taj zahtev upućen je državi i dat je rok od 72 sata da na njega bude odgovoreno. Ono što će se dogoditi nakon toga, a to su okupljenim ljudima saopštili studenti preko megafona, jesu blokade Beograda, pre svega blokade na dve tačke u gradu koje još neće biti saopštene i o kojima će se govoriti uoči samih blokada. Ove blokade će u početku trajati po četiri sata, a zatim će biti potpune, odnosno ideja je da se tokom novogodišnjih praznika u potpunosti blokira Beograd.

Ranije večeras u Kralja Milana je bila reporterka emisije „Među nama“ Marija Čanković. Ona nam je prenela da je danas zasedala Republička izborna komisija i da li se raspravljalo o izbornim neregularnostima i prigovorima zbog kojih protestuju deo opozicije i građani.

Kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović najavio je da će predstavnici liste „Srbija protiv nasilja“ sutra započeti razgovore sa liderima ostalih opozicionih stranaka o zahtevu za poništavanje izbora na svim nivoima.

„Sa Novom Demokratskom strankom Srbije razgovaraćemo sutra u skupštini Srbije, a potom i sa ostalima“, rekao je Zelenović agenciji Beta.

Okupljeni građani ispred zgrade RIK-a oko 20 časova su počeli da se razilaze.vNovo okupljanje zakazano je i za četvrtak u 18 sati.

U zgradi RIK-a ostaju i dalje poslanici koalicije Srbija protiva nasilja, a među njima i Marinika Tepić, koja štrajkuje glađu.

Izvor: Nova S