Home Beograd I u Kragujevcu zahtev za ponavljanje lokalnih izbora

I u Kragujevcu zahtev za ponavljanje lokalnih izbora

96
0
glasanje-n1-srbijaizbori
Foto: N1

Koalicija Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac i Nova snaga Kragujevca – Nikola Neić podneli su prigovor Gradskoj izbornoj komisiji i zatražili ponavljenje lokalnih izbora u Kragujevcu, uz obrazloženje da su se odvijali u neregularnoj atmosferi.

Poslanički kandidat Dalibor Jekić rekao je da je Srpska napredna stranka dan uoči izbora podelila 20.000 paketa, kupovala glasove i organizovano dovodila pripadnike romske nacionalnosti na glasanje.

„Mi smo spremni da zarad ljudi koji su nam ukazali poverenje da branimo izborni rezultat i da tražimo da se izbori ponovo organizuju jer nisu održani u fer atmosferi“, rekao je Jekić i dodao da su i mediji sa nacionalnom pokrivenošću veoma jako uticali na kreiranje izborne volje građana Kragujevca.

Jekić je istakao da je i u javnim preduzećima vršen jak pritisak na zaposlene da glasaju za SNS.

„U Kragujevcu je bio prisutan izborni inženjering kreiran od SNS, kako bi se sprečila pobeda opozicije“, kazao je Jekić.

On je ukazao da bi SNS u fer i demokratskoj izbornoj atmosferi osvojio mnogo manje odborničkih madata u Skupštni grada Kragujevca nego što ih ima sada i da je do ovog rezultata stigao na nečastan način.

Na pitanje novinara da li su razgovarali sa predstavnicima ostalih opozicionih stranaka o podnošenju zajedničkog zahteva, Jekić je rekao da su oni koji su to želeli večeras to i učinili.

Jekić je rekao da se neke stranke i grupe građana predstavljaju kao opozicija i tako varaju glasače, ali da će veoma brzo pokazati svoje pravo lice

Izvor: N1