Home Beograd Završen skup koalicije „Srbija protiv nasilja“: „Vučić kukavan nije shvatio da je...

Završen skup koalicije „Srbija protiv nasilja“: „Vučić kukavan nije shvatio da je Srbija stala 3. maja“

119
0
Skup Srbija protiv nasilja
Foto: Danas/Nova Printscreen

Završna konvencija koalicije „Srbija protiv nasilja“ koja je počela na Trgu Republike završena je ispred zgrade Republičke izborne komisije. Kako je Danas nezvanično saznao od organa reda, na Trgu Republike bilo oko 7.000 građana.

Na Trgu je postavljena bina sa zastavama Srbije, kao i dva velika video bima.

Sa razglasa se puštala muzika, a uz one standardne protestne pesme, poput „Perspektive“ sastava SARS, mogla se čuti pesma trep autorke Senidah.

Ovu koaliciju okupila je organizacija protesta „Srbija protiv nasilja„, koji su za povod imali zahtev za odgovornost vlasti Aleksandra Vučića za dva masovna ubistva u maju ove godine, jedno i beogradskoj školi „Vladislav Ribnikar“ i drugo u okolini beogradske opštine Mladenovac i Smedereva.

Na ovom okupljanu vidna je bila ikonografija ovih višemesečnih protestnih okupljanja, između ostalog transparent sa stihovima Branka Miljkovića „Uzalud ih budim“.

Saobraćaj oko Trga Republike bio je je blokiran, a kontrolisala ga je saobraćajna policija.

Novinar Smiljan Banjac i ovoga putabio je zadužen za vođenje programa „Srbije protiv nasilja“, kao što je to bio slučaj i tokom višemesečnih protesta. Banjac je poručio da je vreme da se zaustavi rušenje Beograda od strane „naprednjačkih talibana“.

Izvor: Danas Online