Home Gradski izbori POKS i Novi DSS: Vlast nam uništava bilborde

POKS i Novi DSS: Vlast nam uništava bilborde

55
0
dss-srbijaizbori

Srpska koalicija NADA, koju čine Nova Demokratska stranka Srbije (Novi DSS) i Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), najoštrije je osudila „plansko uništavanje bilborda koalicije NADA po nalogu vlasti“, koje se dogodilo u više od dvadeset gradova, prvi dan pošto su postavljeni.

„U vremenu nezapamćenog medijskog mraka, jednoumlja i javnog govora mržnje protiv svakog ko ima drugačije mišljenje od vlasti, počelo je fizičko uništavanje bilborda kako bi se i na taj način građani sprečili da vide predizbirne poruke opozicije“, dodaje se u saopštenju.

Koalicija NADA ističe da je posle blokiranja porodične kuće jednog od vođa protesta poljoprivrednika, fizičkih napada na opozicione političare i blokiranja prilaza građanima opozicionim štandovima i tribinama, sada je na red došlo i uništavanje opozicionih bilborda.

Koalicija NADA opominje režim Aleksandra Vučića da ustavno pravo na slobodu mišljenja i političkog delovanja silom neće nikom onemogućiti, niti će uplašiti građane željne promena, dodaje se.

Izvor: Danas Online