Home Gradski izbori Bivši ministar započeo kampanju na TikToku

Bivši ministar započeo kampanju na TikToku

133
0
Canva

Izborna kampanja je period kada političari koriste sva raspoloživa sredstva da dođu do većeg broja birača, a u tome im pomažu društvene mreže. Novi trend među srpskim političarima je svakako društvena mreža TikTok.

Tiktok pretežno koristi mlađa populacija, ali se i to menja u poslednje vreme, imajući u vidu da i pripadnici starije populacije otvaraju profile na TikToku i prate šta se dešava iako ne objavljuju sadržaje.

Da su korisnici TikToka budući glasači i da sadržaji sa TikToka lako postanu popularni i na drugim društvenim mrežama shvatio je i predsednik Vučić koji je redovno počeo da objavljuje kratke forme sadržaja iz izborne kampanje i pokušava da se prikaže u nešto opuštenijem svetlu, kao što je to slučaj u objavi sa svojim TikTok dvojnikom.

Odmah nakon što je Vučić počeo da koristi „TikTok“, nalog je otvorio i ministar finansija Siniša Mali koji je i sam priznao da je to za njega novina i da će pokušati da se snađe.

Pažnju ovog vida političke komunikacije mnogo pre predsednika Srbije i ministra finansija privukao je bivši ministar privrede Rade Basta.

Basta je za kratko vreme pokupio simpatije brojnih „TikTokera“ koji sada prave sadržaje za svoje profile sa njegovim likom.

Često su to kratke i šaljive forme koje se plasiraju, a primetno je da se „TikTok“ forme u kojima se pominje Basta objavljuju i na drugim društvenim mrežama, tako da nije čudo što su i drugi političari prepoznali važnost ovog vida političke komunikacije.

Izvor: Danas Online