Home Vesti Tadić: Imam obavezu da u slučaju Ponoša ukažem na aspekte nacionalne bezbednosti

Tadić: Imam obavezu da u slučaju Ponoša ukažem na aspekte nacionalne bezbednosti

645
0
tadic-srbijaizbori2
Foto: Darko Ćirkov

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da, kao bivši predsednik Srbije, ima posebnu odgovornost da u slučaju predsedničkog kandidata Zdravka Ponoša ukaže na neke aspekte, posebno ako se tiču nacionalne bezbednosti i najviših nacionalnih interesa.


Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da, kao bivši predsednik Srbije, ima posebnu odgovornost da u slučaju predsedničkog kandidata Zdravka Ponoša ukaže na neke aspekte, posebno ako se tiču nacionalne bezbednosti i najviših nacionalnih interesa.

Govoreći za dnevnik Danas o Ponošu, Tadić je rakao da on nije bio samo kadar koga je „podigao“, već i kadar „koga je smenio“ i istakao da ne stoji kada se kaže da on o Ponošu nema „neko dobro mišljenje“.

Tadić je naglasio da to nije pitanje mišljenja o pojedincu lično, „već o njegovim političkim delima i kapacitetima“.

Zaključio je da su postojali razlozi da postavi Ponoša na mesto načelnika Generalštaba i da bude preko reda unapređen, „ali još veći da bude smenjen“.

Tadić je ponovio da će imena predsedničkog kandidata, kao i kandidata za gradonačelnika Beograda, uskoro saopštiti.

„Odluku (o predsedničkom kandidatu) ću saopštiti uskoro a više puta sam rekao da je presudna procena da li drugi kandidati mogu ne samo da pobede, već i da donesu stvarne promene. Pored toga, na moju odluku utiče i procena koliko svojom kandidaturom mogu da doprinesem dolasku do drugog kruga“, naveo je lider SDS.

Dodao je da će stranka ili imati svog predsedničkog kandidata za izbore ili podržati nekog od kandidata.

„Najjača kolona u opozociji“
Izjavio je i da su razgovori sa koalicionim partnerima SDS-a pri kraju i da ukoliko dođe do dogovora, bila bi to najjača kolona u opoziciji, „i u pogledu infrastrukture i u politički“.

„To će biti kolona u kojoj svi nedvosmisleno dele iste političke i vrednosne orijentacije. Nova stranka nam je svakako pouzdan partner u tome i sa njom smo pre više meseci krenuli da gradimo platformu za ovu kolonu“, rekao je Tadić.

Kazao je da istraživanja pokazuju da je dobro da opozicija ima više kolona i predsedničkih kandidata, ali je dodao da deo opozicije pravi podele na pravu i nepravu, kao i da odbijaju saradnju.

Sa kim posle izbora?

Upitan sa kime bi SDS mogla da sarađuje nakon izbora, Tadić je kazao da je saradnja moguća sa politički i vrednosno srodnim opcijama.

„Nadam s da nikada više neću biti u situaciji da zarad viših interesa moram da gradim postizborne koalicije sa strankama koje ne dele naše vrednosti i politiku, ali svakako isključujem saradnju sa strankama ovog režima“, kazao je Tadić, koji je nekadašnji predsednik Srbije.

Preuzeto sa: https://rs.n1info.com/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here