Home Vesti Zelenović u Nišu: Postoji šansa da podržimo Ponoša, ali razmatramo i druge...

Zelenović u Nišu: Postoji šansa da podržimo Ponoša, ali razmatramo i druge opcije

234
0
ззс

Predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je danas u Nišu da postoji šansa da koalicija „Moramo“ podrži na predsedničkim izborima Zdravka Ponoša ali da se razmatraju i druge opcije.


Predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je danas u Nišu da postoji šansa da koalicija „Moramo“ podrži na predsedničkim izborima Zdravka Ponoša ali da se razmatraju i druge opcije.

Zelenović je na konferenciji za novinare rekao da takva odluka (o podršci Ponošu) još nije doneta i da će se o tome razgovarati, narednih dana, sa kolegama iz opozicije.

„Nama je od početka važno da razumemo kako i na koji način se taj kandidat predstavlja, kakve su njegove šanse i da li mi možemo kroz sinergiju da dođemo do najboljeg mogućeg rezultata“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, u ovom slučaju je to ulazak opozicionog predsedničkog kandidata u drugi krug izbora.

Zelenović je rekao da lično smatra da je Ponoš dobar čovek i dobar kandidat za predsednika.

„Takođe ćemo razmotriti i neke druge opcije i videti da li uz dogovor možemo da dođemo do zajedništva“, kazao je Zelenović.

On je rekao da grupacija „Moramo“ u ovom trenutku intenzivno razgovara sa nekoliko kandidata za koje se smatra da mogu da budu kvalitetni predsednički kandidati.

Podsetio je da grupacija „Moramo“ okuplja 60 organizacija koje su uspela da se dogovore i da naprave zajednički politički program.

Dodao je da su uspeli i da usvoje sve što je neophodno da bi ušli zajedno u političku borbu.

„U fokusu grupacije je borba za životnu sredinu, borba za dostojanstven rad i socijalnu pravdu i borba za bolje obrazovanje“, izjavio je Zelenović.

Istakao je da to što Niš nema prečišćavač otpadnih voda, predstavlja sramotu za Niš, ali i okolna mesta.

„Mi predlažemo rešenje, a rešenje je izgradnja uz donaciju EU od 80 odsto od vrednosti cele investicije“, rekao je on.

Naveo je da se „umesto toga Srpska napredna stranka pogodila i uzela kredit od Kineske razvojne banke i sa Kinezima realizuje projekte sa zastarelim tehnologijama“.

Ti projekti su, kako je dodao, četiri do šest puta skuplji, nego što te investicije koštaju.

Predstavnici koalicije „Moramo“ su najavili da će započeti predizbornu kampanju u Nišu u četvrtak u 18.00 u hotelu „Tami“.

Skupu će prisustvovali i članovi Evropske zelene partije.

Preuzeto sa: https://www.danas.rs/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here