Home Gradski izbori Blok oko Dveri predstavio listu za beogradske izbore

Blok oko Dveri predstavio listu za beogradske izbore

220
0
dveri-srbijaizbori

Stranke i grupe građana okupljene oko pokreta Dveri predstavile su danas listu za predstojeće izbore u Beogradu pod nazivom Beogradski blok.


Stranke i grupe građana okupljene oko pokreta Dveri predstavile su danas listu za predstojeće izbore u Beogradu pod nazivom Beogradski blok.
Navodeći da je to još jedan korak u „objedinjavanju patriota“ u Srbiji, lider Dveri Boško Obradović kazao je da se devet različitih političkih organizacija i grupa građana udružilo kako bi „zaustavili“ zamenika gradonačelnika Gorana Vesića u „uništavanju Beograda u urbanističkom, kulturno-istorijskom i ekološkom smislu“.

„Ovo je koliko je meni poznato, prvo objavljivanje liste za beogradske izbore 3. aprila što govori o našoj spremnosti da se najbolje pripremimo za izbore. Na listi ima doktora nauka i seoskih domaćina, predstavnika gradskih i prigradskih opština koji su rešeni da zaustave Vesićev zločinački poduhvat“, kazao je Obradović.
Ocenio je da Beogradski blok sa kako je rekao, drugim opozicionim kolegama, može 3. aprila uveče da odnese prvu pobedu nad vlašću Aleksandra Vučića i „oslobodi Beograd od Siniše Malog i Gorana Vesića“.

„Ovo je važan trenutak za Beograd jer ako patriotski blok bude nosilac buduće vlasti u gradu to će značiti da će porodica doći na prvo mesto, da će Grad pružiti podršku domaćim preduzetnicima i frilenserima, da će jasno biti izražen ekološki patriotizam zaštita životne sredine i da će Beograd iznova biti prestonica svih Srba sveta“, rekao je lider Dveri.

Kako je najavljeno, blok oko pokreta Dveri izaći će na beogradske izbore pod sloganom „Novi ljudi za Beograd po meri čoveka i porodice“.

Među ključnim tačkama programa Beogradskog bloka su zaštita vodoizvorišta na Makišu i u Surčinu, vraćanje sistema BusPlus Gradskom saobraćajnom preduzeću, sprečavanje uništavanja Košutnjaka i zabrana gradnje na postojećim zelenim površinama uz uvođenje „zelenog“ gradskog menadžera zaduženog za zaštitu životne sredine.

Preuzeto sa: https://www.danas.rs/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here