Home Vesti Drecun: Lokalni izbori na KiM pokazali Kurtiju da je politika koju vodi...

Drecun: Lokalni izbori na KiM pokazali Kurtiju da je politika koju vodi pogrešna

167
0
н1
Foto: N1

Lokalni izbori na Kosovu i Metohiji pokazali su Aljbinu Kurtiju da je politika koju vodi pogrešna i da treba da se bavi životnim pitanjima, izjavio je za RTS predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun.

Lokalni izbori na Kosovu i Metohiji pokazali su Aljbinu Kurtiju da je politika koju vodi pogrešna i da treba da se bavi životnim pitanjima, izjavio je za RTS predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun. želi da zadrži vlast, mora da nastavi dijalog sa Beogradom, jer je Srpska lista učešće u vladi oročila, podsetio je Drecun.

On je objasnio da će Srpske lista napustiti privremene institucije, ako Zajednica srpskih opština ne bude formirana u skorom periodu.
Drecun ocenjuje da su albanski birači stavili do znanja da nisu zadovoljni onime što je Kurti radio, obećavao je mnogo, a skoro ništa nije uradio. Četiri opštine su, kaže, malo za nekoga ko je držao svu vlast.

Kako je napomenuo, „umesto životnih problema, smanjenja međunarodnih tenzija, on je pokazao sve veću netrpeljivost prema srpskom nardu, nepoštovanje volje srpskog naroda, zaoštrio odnose sa Beogradom, imali smo i nasilne poteze na severu“.

Posle drugog kruga izbora za predsednike opština na Kosovu i Metohiji, u srpskim sredinama nema promena – Srpska lista je odnela pobedu u svih 10 opština.

Demokratska partija je pobedila u devet, Demokratski savez u sedam, Alijansa za budućnost Kosova u pet, a Samoopredeljenje u četiri opštine.

Preuzeto sa: https://www.danas.rs/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here