Home Gradski izbori Partija radikalne levice najavila je učešće na beogradskim izborima

Partija radikalne levice najavila je učešće na beogradskim izborima

107
0
papir-srbjaizbori
Foto: Getty images

Partija radikalne levice (PRL) izaći će na predstojeće beogradske izbore uprkos tome što je nezadovoljna izbornim uslovima, rekla je danas članica Predsedništva PRL Milena Repajić.


Partija radikalne levice (PRL) izaći će na predstojeće beogradske izbore uprkos tome što je nezadovoljna izbornim uslovima, rekla je danas članica Predsedništva PRL Milena Repajić.
„U petak je postignut dogovor izmedju predsednika parlamenta Ivice Dačića i desne opozicije o izbornim uslovima, kojim se oni hvale da olakšavaju partijama učešće na izborima. Ti dogovori su samo otežali izlazak na izbore svim partijama koje ne mogu to da priušte“, dodala je Repajić.

Ona smatra da je narodu onemogućeno učešče na izborima jer je to „skupo“ i rezervisano je samo za stranke koje imaju finansijere da to plate.

„Do sada je za izlazak na beogradske izbore bilo potrebno 3.300 potpisa, samo ukoliko prijavite celu listu koja ima 110 odbornika. A bilo je dovoljno prijaviti samo trećinu liste sa 37 obornika i 1.100 potpisa“, objasnila je Repajić.

PRL smatra da je dogovor o prikupljanju 3.000 potpisa umesto dosadašnjih 3.300 onemogućio izlazak onim listama koje nemaju novca da plate notara i prikupljanje potpisa jer oni sada moraju da prijave celu listu odbornika.

Dodala je da će se njihova stranka boriti da se te izmene ne usvoje i ostaje pri odluci da izadje na izbore jer prosečni radnici u Srbiji moraju imati predstavnike u izbornoj trci.

PRL nema u planu sklapanje izbornih koalicija, dodala je ona i navela da se jedino razgovara sa socijalističkim društvenim pokretima i inicijativama.

Preuzeto sa: https://www.danas.rs/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here