Home Vesti Dačić: Na izbore s Vučićem, svaki drugačiji pristup – prvo bi mene...

Dačić: Na izbore s Vučićem, svaki drugačiji pristup – prvo bi mene morali da promene

127
0
sps_logo_srbijaizbori

Predsednik Skupštine Srbije i lider SPS Ivica Dačić rekao je danas da je stav socijalista nastup sa SNS i Aleksandrom Vučićem na predstojećim izborima.


Predsednik Skupštine Srbije i lider SPS Ivica Dačić rekao je danas da je stav socijalista nastup sa SNS i Aleksandrom Vučićem na predstojećim izborima.

Poručio je da će se takva politika i sprovoditi.

Povodom nastupa poslanika SPS Tome File koji je, obraćajući se Vesni Rakić Vodinelić u emisiji na TV N1 poručio „da izađu na izbore i sruše Vučića i bićemo sa vama u vladi ako treba“, Dačić je kazao da bi drugačiji pristup od stava stranke koji je jasan, značio da bi njega sa čela SPS-a trebalo da promene.

„Dok sam ja predsednik SPS, sprovodiće se politika za koju se ja zalažem. Svaki drugačiji pristup podrazumeva da prvo mene promene sa tog mesta, a pošto se to neće desiti, znači ovo što sam ja rekao, a to je zajednički nastup sa SNS i Aleksandrom Vučićem, jer smatramo da je to u interesu Srbije“, rekao je Dačić odgovarajući na pitanje da li je stav Tome File lični ili stav SPS-a.

Dačić je ponovio da je njegov stav jasan.

„Moj stav je više puta istican, a to je da ja smatram da treba da imamo zajednički nastup na sledećim izborima, a to znači da imamo zajedničkog predsedničkog kandidata, a to opet znači podrška Aleksandru Vučiću kao zajedničkom kandidatu zato što mislim da je dobro radio svoj posao“, rekao je Dačić.

Istovremeno, smatram, kaže Dačić, da ako imamo zajedničkog predsedničkog kandidata, da razgovaramo o formiranju i da imamo i zajedničku izbornu listu za vanredne parlamentarne izbore i za grad Beograd.

„Mi smo imali sastanak sa najvišim rukovodstvom SNS, razgovarali smo o tome, pozitivno ocenili našu saradnju, dogovorili se da nastavimo našu saradnju i na izborima I posle izbora tako da svako ko iznosi drugačije stavove može da radi samo u svoje ime“, istakao je Dačić.

Kako je rekao, ima onih koji misle drugačije, ali svi moraju da vode računa šta je stav stranke i da ga poštuju.

Preuzeto sa: https://www.b92.net/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here