Home Izbori 2020 Dačić: Tokom borbe protiv pandemije Srbija se borila za zaštitu ljudskih prava

Dačić: Tokom borbe protiv pandemije Srbija se borila za zaštitu ljudskih prava

229
0
ivica-dacic_1
Foto: Darko Ćirkov

Srbija je sve svoje resurse, ljudske, materijalne, finansijske, stavila u funkciju zaštite javnog zdravlja, a odmah potom i zaštite radnih mesta, socijalnih prava, prava na školovanje i drugih osnovnih prava, koja su se u pandemiji korona virusa našla na udaru širom sveta, izjavio je danas predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

On je na konferenciji „Uticaj pandemije korona virusa – Covid-19 na stanje ljudskih prava u Srbiji“, koja je održana u organizaciji Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, a povodom obeležavanja 10. decembra – Medjunarodnog dana ljudskih prava, ocenio da „sa punom odgovornošću može da kaže da se uspelo u tome“.

„Očuvali smo zdravlje, kao i socijalno i ekonomsko blagostanje u meri u kojoj bi mogle da nam pozavide mnoge razvijenije i bogatije države, koje raspolažu mnogo većim društvenim resursima sa kojima su i same krenule u borbu protiv svih posledica pandemije“, rekao je Dačić.

On je kazao da, što se tiče institucije na čijem je čelu, može samo da izrazi zadovoljstvo što je na samom početku svog mandata jasno naznačeno da će oblast ljudskih prava biti jedan od prioriteta u radu Skupštine Srbije.

„Želim da ponovim snažnu privrženost Srbije stalnoj i angažovanoj zaštiti osnovnih ljudskih prava. Siguran sam da to govorim u ime svih narodnih poslanika, koje ovde predstavljam, ali i u ime političke partije kojoj pripadam, kao i naših prijatelja i partnera iz Srpske napredne stranke, jer vrednosti o kojima danas ovde govorimo i na čiju dalju promociju i zaštitu se još jednom obavezujemo, stoje u osnovi našeg političkog delovanja“, rekao je Dačić.

Izvor: https://www.danas.rs/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here