Home Vesti Zaseda Skupština grada Beograda

Zaseda Skupština grada Beograda

142
0
wikipedia
Foto: sh,wikipedia.org

Beograd — Danas zaseda Skupština grada Beograda. Pred odbornicima nekoliko predloga.


Beograd — Danas zaseda Skupština grada Beograda. Pred odbornicima nekoliko predloga.
Tako će se rasprvljati o predlozima odluka o završnom računu, utvrđivanju zakupnina za ugostitelje, podizanju spomenika književnicima, kao i promeni naziva ulice u Zemunu, najavio je predsednik gradskog parlamenta Nikola Nikodijević.

Nikodijević je Tanjugu rekao da će na današnjoj sednici biti doneta odluka da se preimenuje naziv Zagorske ulice u Zemunu u Ulicu Blagoja Jovovića, te da se promena imena drugih ulica za sada neće dogoditi.

U javnosti je prethodnih dana bilo reči o promeni naziva brojnih ulica u Beogradu, a Nikodijević kaže da postoji procedura za čitav postupak i da će, kada komisija Skupštine Beograda obradi sve predloge, onda i pred odbornike biti izneta ta tema.

On navodi i da će se doneti odluka i da se svim ugostiteljima koji koriste poslovni prostor koji je u vlasništvu Grada Beograda i na čijoj se teritoriji nalazi, omogući smanjenje cene zakupa za 50 odsto za jul i avgust.

Nikodijević je naveo i da će se na sednici usvojiti završni račun za 2019. godinu i izrazio zadovoljstvo postignutim prihodima i rashodima, koji su realizovani u prošloj godini, te dodao da je ostvareno 95 odsto planiranih prihoda i 91 odsto planiranih rashoda.

„Mogu da kažem da sam zaista zadovoljan sa načinom rada. Videće se u dokumentu u završnom računu kako su trošene pare, ko je imao najbolju realizaciju… Subvencije, socijalna davanja, obrazovanje, školska i dečja zaštita su ispoštovali gotovo 100 odsto svog budžeta“, precizirao je predsednik gradskog parlamenta.

Među tačkama dnevnog reda naći će se i odluka o podizanju spomenika Jovanu Jovanoviću Zmaju i Meši Selimoviću, koji će se nalaziti na uglu Zmaj Jovine i Obilićevog venca i na uglu ulica Kralja Petra i Gospodar Jovanove.

Sednica Skupstine Grada Beograda biće održana u Sava centru, uz poštovanje svih preventivnih mera.

Preuzeto sa: https://www.b92.net/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here