Home Vesti Ognjenović i Šumarac: Izbora u DS će biti 26. septembra

Ognjenović i Šumarac: Izbora u DS će biti 26. septembra

159
0
ds-srbijaizbori

U opširnom odgovoru Dušanu Dinčiću, Vida Ognjenović i Dragoslav Šumarac tvrde da će se izbori u DS-u održati 26. septembra.


U opširnom odgovoru Dušanu Dinčiću, Vida Ognjenović i Dragoslav Šumarac tvrde da će se izbori u DS-u održati 26. septembra.
„Podsećamo našeg stranačkog kolegu da je elektronsko glasanje odavno uvedeno u naš sistem odlučivanja (još 2010. godine se tako glasalo), a u ovo vreme pandemije je postalo i nužno. Zato ćemo po odluci organizacionog odbora i na izbornoj skupštini, 26.9.2020. organizovati elektronsko glasanje da bismo poštovali nužne mere zaštite od rizika širenja korona virusa. Zašto izbori u DS? Najpre zbog potrebe da se stranka resetuje i pripremi valjane programe snažnijeg otpora ovom postizbornom jednopartijskom obruču“, navodi se, između ostalog, u tekstu u kome se Vida Ognjenović potpisuje kao predsednica Organizacionog odbora, a Dragoslav Šumarac kao zamenik predsednika DS.

Za tu pripremu je nužan unutarstranački aktivizam i ujedinjenje sa srodnim strankama kako bi se ojačao opozicioni nastup, navode Ognjenović i Šumarac.

Demokratska stranka se mora konsolidovati i ozbiljnim svestranijim delovanjem nastojati da vrati podršku građanstva tako što će biti lokomotiva opozicione borbe protiv ovog opasnog političkog ćorsokaka u koji je zemlja dovedena, ističu funkcioneri DS u pismu.

„Izborna skupština je neophodna baš u ovom trenutku kad stranka mora da učvrsti korak, da zauzme pravu političku poziciju i da vrati poverenje pristalica… Preko 1.200 članova su u kratkom roku uplatili članarinu i time potvrdili svoje učešće na zakazanim stranačkim izborima. Članstvo se ponovo okuplja, vode se razgovori uz argumentovane debate o važnim političkim pitanjima koja se tiču ove zemlje. Želimo da ovu energiju prenesemo i na celu Srbiju. Da bi to učinili potrebno nam je okupljanje svih kojima je važno da se Srbija pomakne napred iz zapećka Evropske unije“, zaključuje se u pismu.

Preuzeto sa: https://www.danas.rs/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here