Home Vesti Jeremić na korak od napuštanja Saveza za Srbiju

Jeremić na korak od napuštanja Saveza za Srbiju

142
0
savez

Sednica Presedništva Narodne stranke održana je pre dve večeri, a glavne teme bile su analiza izbora i budućnost te stranke u Savezu za Srbiju, piše Blic.


Sednica Presedništva Narodne stranke održana je pre dve večeri, a glavne teme bile su analiza izbora i budućnost te stranke u Savezu za Srbiju, piše Blic.
Doneta je odluka da Narodna stranka već krene u kampanju za nove izbore kad god oni bili.

„Već smo počeli da obilazimo gradove. Svejedno hoće li neki novi izbori biti uskoro ili čekamo 2022. godinu za beogradske i predsedničke izbore, planiramo da ih dočekamo spremni“, kaže sagovornik Blica.
Otkriva i da se na sednici Predsedništva razgovaralo o budućnosti Saveza za Srbiju i da je zaključak da je misija zbog koje je bio osnovan SzS završena.

“ Bojkot je bio tačka okupljanja stranaka i pokreta u Savez za Srbiju. Pošto su zavšeni izbori, završena je i tema bojkota, pa je vreme da se krene dalje“, navodi.

Kako kaže, lider Narodne stranke Vuk Jeremić ne bi hteo da bude prvi koji će ozvaničiti da napusta Savez i to bi prepustio nekoj drugoj organizaciji.

„Saglasili smo se da Vuk Jeremić i Dragan Đilas treba da se sastanu u najskorije vreme, da porazgovaraju i da vide kakva je budućnost Saveza za Srbiju, iako je Narodna već nastavila samostalno dalje“, priča isti izvor.

Ideja Jeremića i njegovog okruženja je da se sa Đilasom, ali ostalim liderima SzS dogovori da razlaz bude sporazuman, bez skandala i svađa, ali da svako dalje krene svojim putem.

Savez za Srbiju formiran je nakon beogradskih izbora održanih u martu 2018. godine kada su se osnivači, stavljajući svoje razlike po strani, usaglasili oko 30 tačaka platforme programa sa kojom su izašli pred građane.

Preuzeto sa: https://www.b92.net/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here