Home Vesti Obradović: Ako izlaznost u nedelju bude mala, opet će biti džipova i...

Obradović: Ako izlaznost u nedelju bude mala, opet će biti džipova i batinaša

159
0
dveri-srbijaizbori

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je za N1 da u Srbiji danas ne može da se čuje niko ko kritikuje vlast, i da zato treba bojkotovati predstojeće izbore koji su, prema njegovoj oceni, i rizik za zdravlje građana, jer svakog dana imamo više desetina novoobolelih od koronavirusa.


Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je za N1 da u Srbiji danas ne može da se čuje niko ko kritikuje vlast, i da zato treba bojkotovati predstojeće izbore koji su, prema njegovoj oceni, i rizik za zdravlje građana, jer svakog dana imamo više desetina novoobolelih od koronavirusa.

Nije samo reč o opoziciji, ne može da se čuje niko ko kritikuje vlast, ko ukazuje na ključne probleme, kazao je Obradović gostujući na TV N1. Iz kontakta sa građanima tokom obilaska Srbije stekao je utisak da bojkot ima utemeljenje među građanima.

„Ljudi su podeljeni, polovinu ne samo da ne interesuje opozicija, nego ih ne interesuje ništa. Druga polovina hoće da zastane, hoće da uzmu materijal, da se slikaju, da javno kažu da su za bojkot“, istakao je.

Upozorio je i da su izbori rizik za zdravlje građana, jer svakog dana imamo više desetina obolelih od koronavirusa, a glasanje će se obavljati u malim zatvorenim prostorijama, u kojima će ceo dan boraviti više desetina ljudi. Stoga je pozvao građane da u nedelju ostanu kod kuće, sačuvaju svoje zdravlje, ali i svoj glas za neke poštene i slobodne izbore.

Lider Dveri je konstatovao da je vlast lagala građane ili sada kada kaže da je sve u redu, ili u vreme vanrednog stanja kada je poručivala da zbog koronavirusa treba da sede zatvoreni u kućama.

Bojkot će ogoliti diktaturu, ocenio je Obradović i poručio da opozicija okupljena u Savezu za Srbiju neće priznati rezultate izbora, niti Skupštinu, niti novu Vladu. Opozicione stranke koje su se odlučile da učestvuju na izborima, prema njegovom mišljenju, samo daju „veštačko disanje“ i „legitimitet nedemokratskom režimu“.

Bojkot ima svojih mana, i stranke koje neće učestvovati na izborima mnogo toga gube, ali dobijaju kredit kod građana za neke naredne izbore, ocenio je Obradović ističući da je upravo bojkot prečica do demokratskih, slobodnih i poštenih izbora.

Upitan kako će ih građani videti i čuti posle izbora, Obradović je odgovorio: „Kako su nas mogli videti i čuti i do sada“, podsetivši da za opoziciju nema mesta na televizijama sa nacionalnim frekvencijama i u visokotiražnim novinama.

Obradović je primetio i da se vlast i prorežimski mediji obračunavaju samo sa opozicijom koja je u bojkotu, dok stranke koje učestvuju na izborima ni u jednom trenutku nisu predmet napada.

Podsetio je i da su se na prethodnim izborima pojavljivali batinaši i džipovi bez tablica sa tamnim staklima, izrazivši uverenje da će ih na ulicama biti i u nedelju ako se u nekom trenutku ispostavi da je izlaznost manja nego što režimu odgovara.

Lider Dveri je kazao i da je jasno da Vučić priprema javnost za „finale tajnih pregovora sa Hašimom Tačijem i priznanje lažne države Kosovo“ posle izbora, i pozvao je „sve patriote“ da bojkotuju izbore i brane Ustav.

Preuzeto sa: http://rs.n1info.com/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here