Home Vesti Jeremić: Poslednji Utisak nedelje pokazao kakva je ponuda na “izborima” 21. juna

Jeremić: Poslednji Utisak nedelje pokazao kakva je ponuda na “izborima” 21. juna

127
0
narodna stranka-srbijaizbori

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas, da je poslednja emisija „Utisak nedelje“ pokazala kakva je ponuda “opozicije”.


Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas, da je poslednja emisija „Utisak nedelje“ pokazala kakva je ponuda “opozicije”.
On je dodao da je u postojećim okolnostima „najbolje skloniti se iz blata“, ne učestvovati na „lažnim izborima“ 21. juna i tako sačuvati zdravlje zbog rizika od virusa korona, kao i dostojanstvo, jer je njihov ishod unapred poznat.

„Ko nije gledao ’Utisak nedelje’, bolje i da ga ne gleda. Iz PSG stižu uvrede i vulgaran rečnik kakav u javnoj komunikaciji gotovo niko ne koristi, osim eventualno Vojislav Šešelj. PSG su osnovali ljudi koje izuzetno cenim, njihov program ističe neophodnost civilizovanog dijaloga u društvu, ali to se u kampanji PSG ne da primetiti“, rekao je Jeremić televiziji Nova S, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Upitan o tvrdnjama predsednika PSG-a Sergeja Trifunovića da su mu predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas i predsednik Dveri Boško Obradović rekli da je „bojkot mrtav“, a da mu je Obradović nudio i koaliciju, Jeremić je odgovorio da „nije primetio da je bilo ko išta demntovao“.

„Dozvoljavam mogućnost da nisam obratio pažnju i izvinjavam se kolegama ako grešim, no u svakom slučaju nemam informaciju da li je zaista bilo takvih razgovora. Trifunović dosta toga kaže na društvenim mrežama, ne znam da li je svaki put za verovati tome, ali Narodna stranka sasvim sigurno nije pravila bilo kakve kalkulacije, niti vodila razgovore iza kulisa. Možete imate rezervi prema našem programu ili ne gajiti simpatije prema našim vodećim ljudima, ali sa nama uvek znate na čemu ste – mi držimo reč“, rekao je Jeremić.

Jeremić, koji je i bivši ministar spoljnih poslova Srbije, naveo je da je ranije danas sa još nekoliko predstavnika opozicije razgovarao sa predstavnicima Evropskog parlamenta Tanjom Fajon i Vladimirom Bilčikom i taj razgovor ocenio kao „vema ohrabrujući“.

„Dogovorili smo se da naše angažovanje i saradnju nastavimo i posle 21. juna. To je veoma važna poruka, jer nam bojkot izbora nije oduzeo legitimitet da budemo sagovornici Evropske unije, a to automatski znači da će institucije koje će biti formirane posle izbora imati neku vrstu upitnosti punog legimititeta“, rekao je Jeremić.

Jeremić je dodao da je opoziciju ostanak pri bojkotu i držanje reči dovelo dotle da će i posle izbora 21. juna imati legitimitet i kapacitet za dijalog sa EU, uključujući i o odžavanju normalnih izbora.

Predsednik Narodne stranke je naveo da su ih predstavnici Evropskog parlamenta obavestili da zbog zdravstvenih razloga neće moći da pošalju posmatrače na izbore u Srbiji, a da će i OEBS-ova misija „biti izuzetno limitirana“, takođe iz zdravstvenih razloga.

Preuzeto sa: https://www.danas.rs/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here