Home Vesti GIK u Kragujevcu proglasio listu „Aleksandar Šapić – Pobeda za Kragujevac“

GIK u Kragujevcu proglasio listu „Aleksandar Šapić – Pobeda za Kragujevac“

140
0
nov-srbijaizbori
Foto: Thinkstock

Kragujevačka Gradska izborna komisija (GIK) proglasila je večeras listu „Aleksandar Šapić –Pobeda za Kragujevac“ za lokalne izbore koji će biti održani 21. juna.


Kragujevačka Gradska izborna komisija (GIK) proglasila je večeras listu „Aleksandar Šapić –Pobeda za Kragujevac“ za lokalne izbore koji će biti održani 21. juna.
Na njoj su imena 29 kandidata za odbornike sa potpisima podrške 880 građana.

Lista „Aleksandar Šapić – Pobeda za Kragujevac“ će na izbornom listiću biti pod rednim brojem devet.

Nosilac liste Nedeljko Manojlović je rekao da Srpski patriotski savez (SPAS) prvi put izlazi na lokalne izbore u Kragujevcu.

On je u izjavi novinarima posle predaje liste rekao da SPAS „uspešno vodi veliku i najrazvijeniju opštinu Novi Beograd“ proteklih osam godina, tako da očekuje i da Kragujevcu u budućnosti bude „nešto slično kao što je Novi Beograd, da se razvija u tom smeru, da bude moderan evropski grad“.

Dodao je da na listi „Aleksandar Šapić – Pobeda za Kragujevac“ ima 48 odsto žena, a da na njoj dominiraju mladi ljudi.

Manojlović je, inače, član aktuelnog saziva Gradskog veća u Kragujevcu i zadužen je za obrazovanje.

Izborna lista „Aleksandar Šapić – Pobeda za Kragujevac“ je prva lista za lokalne izbore koja je proglašena u nastavku izbornih radnji posle okončanja vanrednog stanja zbog korona virusa.

Do sada je Gradska izborna komisija proglasila osam izbornih lista za predstojeće lokalne izbore u Kragujevcu.

Prethodno su proglašene liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, „Veroljub Verko Stevanović – Svi na ovu stranu (ZS, SPO i BS), „Sladjan Rakić – Alternativa – Kragujevačka inicijativa i Nova snaga – Eko park“, „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma“, „Za Kraljevinu Srbiju – Kragujevac moj glavni grad (Pokret obnove Kraljevine Srbije, Monarhistički front)“, „300 Kragujevčana i Pokret Volim selo svoje – Dušan Zeka Aleksić“, „Kragujevačka priča i tolerancija – Boris Kovačević Šuma“ i „Metla 2020 – Novica Antić“.

Preuzeto sa: https://www.danas.rs/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here