Home Vesti Lutovac sazvao Skupštinu DS i predložio raspuštanje Statutarne komisije stranke

Lutovac sazvao Skupštinu DS i predložio raspuštanje Statutarne komisije stranke

170
0
ds-srbijaizbori

Predsednik Demokratke stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je danas da je sazvao Skupštinu DS-a kojoj će predložiti raspuštanje Statutarne komisije stranke i izbor novih članova tog stranačkog tela.

Predsednik Demokratke stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je danas da je sazvao Skupštinu DS-a kojoj će predložiti raspuštanje Statutarne komisije stranke i izbor novih članova tog stranačkog tela.
„S obzirom da Statutarna komisija, sprovodeći pravno nasilje, opstruiše rad organa stranke i sprečava sprovođenje političkih odluka koje su donete ogromnom većinom u skladu sa Statutom, odlučio sam da sazovem Skupštinu DS-a kojoj ću predložiti raspuštanje Statutarne komisije i izbor novih članova Statutarne komisije“, rekao je Lutovac agenciji Beta.

Lutovac je dodao da zahvaljujući neformalnom uticaju na Statutarnu komisiju neki članovi DS uporno rade protiv te stranke, nanoseći joj ogromnu štetu, svesni da to neće izazvati posledice po njih.

„Tome se mora stati na put. Najdemokratskiji i najlegitimniji mogući način je da se ovo pitanje reši na Skupštini stranke. Skupština je najviši organ stranke i najlogičnije je da se ona izjasni o tome“, rekao je Lutovac.

On je dodao da dok je on predsednik stranke, DS će poštovati svoje članove, birače i građane i držaće se svojih odluka.

„Samo tako možemo vratiti poverenje građana koje smo izgubili. Doneli smo odluku, ogromnom većinom, da bojkotujemo Vučićeve lažne izbore i tu ćemo odluku sprovesti uprkos svim pritiscima spolja i iznutra“, rekao je on.

Lutovac je podsetio da je prilikom izbora za predsednika DS obećao da će ta stranka biti opozicija vlasti Aleksandra Vučića a ne njegova ekspozitura.

„I ja to svoje obećanje ispunjavam uz veliku podršku unutar stranke“, rekao je predsednik Demokratske stranke.

Preuzeto sa: https://www.danas.rs/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here