Home Vesti Da li su odbori DS raspušteni zbog kvoruma?

Da li su odbori DS raspušteni zbog kvoruma?

95
0
nov-srbijaizbori
Foto: Thinkstock

Beograd — Predsedništvo Demokratske stranke raspustilo je omladinu prvi put u istoriji te stranke, kao i Gradski odbor u Beogradu.


Beograd — Predsedništvo Demokratske stranke raspustilo je omladinu prvi put u istoriji te stranke, kao i Gradski odbor u Beogradu.
Prema poslaniku DS Balši Božoviću, posle večerašnje odluke ukupno 70 odbora stranke, DS sada više ima raspuštenih i neaktivnih odbora u odnosu na ukupan broj.

Prema rečima Tanjugovog sagovornika iz DS, predsednik stranke Zoran Lutovac je to uradio kako bi imao kvorum na sednicama Glavnog odbora.
Pitanje kvoruma se postavilo i danas kada su Glavni odbor napustili pojedini članovi. Jedan od njih, Branislav Lečić, rekao je da veruje da nema kvoruma za dalji rad, međutim sednica je nastavljena, a zamenik predsednika stranke Saša Paunović kazao je kasnije novinarima da je kvoruma bilo.

Međutim, izvori navode da je u sali bilo veliki broj gostiju, a ne samo članova Glavnog odbora. Jedan od gostiju, predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović se i obratio na samoj sednici.

Pad kvoruma bi, po rečima drugog izvora, značio raspisivanje vanredne skupštine na kojoj bi Zoran Lutovac bio smenjen i donela bi se odluka o izlasku na izbore.

Po napuštanju dela članova Glavnog odbora, sazvana je hitna sednica Predsedništva na kojoj su donate odluke o raspuštanju omladine, Gradskog odbora u Beogradu i više opštinskih odbora.

„Takav revanišizam u DS se nije video“, napomenuo je izvor i dodao da je ta stranka uvek bila avangarda i misleća i da je upućivala kritike.

Na pitanje da li će članovi koji su napustili sednicu biti sankcionisani, Paunović je rekao da to nije razlog, ali da je druga stvar ukoliko neko zastupa drugačije interese od politike stranke. Dodao je i da on o tome ne odlučuje nego organi stranke.

Preuzeto sa: https://www.b92.net/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here