Home Vesti „Mi da ulazimo u sukobe s Amerikom, nećemo“

„Mi da ulazimo u sukobe s Amerikom, nećemo“

129
0
vuckolino-srbijaizbori
Foto: Darko Cirkov

Beograd — Završen sastanak predsednika Srbije i specijalnog izaslanika Sad za Zapadni Balkan. Vučić: Navodi da Srbiju treba pritisnuti nemogući.


Beograd — Završen sastanak predsednika Srbije i specijalnog izaslanika Sad za Zapadni Balkan. Vučić: Navodi da Srbiju treba pritisnuti nemogući.
Prema rečima predsednika Srbije Aleksandra Vučića on i Metju Palmer su najpre razgovarali u četiri oka, a potom je održan sastanak dve delegacije.

„Razgovori su bili otvoreni, iskreni i da budem pošten prema javnosti, zadovoljan sam i sadržajem jer smo razmotrili sva naša sporna pitanja, sve razlike između nas i rekao bih da smo odlučni da pronalazimo rešenja u budućnosti koja bi značila i bolje odnose SAD i naše zemlje“, rekao je Vučić na konferenciji za medije, održanoj nakon sastanka s Palmerom.
Rekao bih da je bio i konstruktivan pristup da se u odnosima s Prištinom što pre vratimo dijalogu, dodao je on.

Vučić je podsetio da su stavovi SAD i Srbije po pitanju Kosova veoma različiti, u čemu nema nikakve tajne. „SAD su priznale Kosovo, Srbija ima drugačije stanovište ali sam Palmeru zahvalan što je bio spreman da čuje i da sasluša šta je to što mi imamo da kažemo, i danas i ranije“, rekao je vUčić i zahvalio Palmeru na podršci koje SAD daju Srbiji na njenom putu ka EU.

On je odgovarajući na pitanja novirana rekao i da Srbija neće ulaziti u sukob sa SAD: „Mi da ulazimo u sukobe s Amerikom nećemo, ne padam mi na pamet da se sukobljavamo s najvećom silom.“ Istakao je i da će nastojati da Srbija sačuva svoju slobodu, ali da nam je ostavljen mali „prolaz“ kroz koji moćemo da se provučemo, šporedeći tu situaciju s izrekom „kao kuće kroz tarabe“.

„Palmer mi je rekao šta mu se ne sviđa u srpskoj politici, on je to meni rekao, a ja sam njemu odgovorio“, rekao je Vučić i dodao da očekuje da se uskoro stvore uslovi za nastavak dijaloga Beograda i prištine, a da Srbija želi da taj dijalog bude odgovoran i ozbiljan i da vodi rešenju.

„Jer, Srbija je spremna za kompromis, ali nikada nije za sopstveno unižavanje i nipodaštavanje svog naroda i na KiM i u celoj državi“, kazao je predsednik Srbije i zaključio da su navodi da bi Srbiju trebalo pritisnuti i nametnuti kako bi uradila nešto što nije u njenom interesu- nemogući.

Preuzeto sa: https://www.b92.net/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here