Home U fokusu Vučić: Izbori u martu ili aprilu, očekujem još ubedljiviju pobedu SNS

Vučić: Izbori u martu ili aprilu, očekujem još ubedljiviju pobedu SNS

130
0
avc-srbijaizbori
Foto: Darko Cirkov

Srpska napredna stranka proslavila je večeras u novosadskom SPENS-u 11. rođendan. U velikoj sali tog sportskog i poslovnog centra okupilo se više od šest hiljada ljudi, a bar još toliko njih ostalo je izvan dvorane.


Srpska napredna stranka proslavila je večeras u novosadskom SPENS-u 11. rođendan. U velikoj sali tog sportskog i poslovnog centra okupilo se više od šest hiljada ljudi, a bar još toliko njih ostalo je izvan dvorane.
Naime, hiljade članova vladajuće stranke stiglo je u Novi Sad na proslavu rođendana partije iz svih krajeva Srbije. NJih je u glavni grad Vojvodine dovezlo više od stotinu autobusa koji su bili parkirani oko tog centra, kao i tržnog centra „Promenada“ i u nekoliko novosadskih bulevara.

Predsednik SNS Aleksandar Vučić u polučasovnom obraćanju odao je priznanje „naprednjacima“ rekavši da su za nekoliko godina uspeli da preobraze Srbiju i zaustave njenu propast.

On je najavio da će u novmebru biti usvojen Nacionalni investicioni plan za naredne četiri godine „težak“ čak 10 milijardi evra koji će omogućiti dalji ekonomski napredak Srbije.
Posebno je apostrofirao mlade rekavši da će od tog „kolača“ 500 miliona evra biti usmereno za izgradnju stanova za mlade bračne parove kako bi se obezbedili uslovi za rađanje više dece i zaustavio odlazak mladih u svet. On je kazao da će idućeg meseca na stranačkoj skupštini više mladih biti uključeno u organe SNS, kao i da će za predstojeće izbore na listma biti više mladih. SNS je, podsetio je Vučić, organizovala Akademiju mladih lidera u kojoj se edukovalo 300 mladih kadrova te stranke.

Na proslavi 11 godina SNS hor Srpskog narodnog pozorišta izveo je himnu Bože pravde, Bane Krstić i Garavi sokak otpevali su pesmu „Biće bolje ako budeš tu“, a Aca Lukas je na kraju programa otpevao pesmu „Ovo je Srbija“.

Prva tri reda u publici zauzeli su tzv. obični članovi, a stranački funkcioner i ministri zauzeli su sedišta tek od četvrtog reda.
Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će u martu ili aprilu sledeće godine biti održani izbori i da je vreme da ta stranka pobedi još ubedljivije i tako pokaže da „Srbija ima snage i vere u sopstvenu budućnost“.

„Važno je da se ne opuštamo i na svakom mestu pokažemo da je interes naroda iznad svega“, rekao je Vučić ispred Sportsko-poslovnog centra „Vojvodina“ u Novom Sadu okupljenima koji nisu uspeli da uđu u prepunu halu na skup povodom 11 godina od osnivanja te stranke.

On je aktivistima SNS rekao da treba da razgovaraju sa ljudima, da se bore za njih, a ne za sebe i svoje interese te da iz svojih redova treba da sklone one koji će da se bore za sebe, a ne za narod.

Vučić je okupljenima zahvalio što su podržali najteže reforme i što su uvek bili „uz svoju zemlju“ i „uz svoj narod“, a dodao je da im je najvažniji zadatak da pomognu mladima i da omoguće da ostanu u zemlji.

Vučić je posle govora ispred SPENS-a ušao u halu, a skup je počeo intoniranjem himne „Bože pravde.
Aleksandar Vučić najavio je ponovo velike promene u stranci na predstojećim stranačkim izborima u novembru istakavši da iz svojih redova moraju da izbace one koji su se borili samo za lične interese.

On je okupljenima u Sportsko-poslovnom centru „Vojvodina“ u Novom Sadu na skupu povodom 11 godina od osnivanja stranke, rekao da treba da budu svesni postignutih rezultata, ali i da nastave da se bore za napredak zemlje još jače.

Vučić je kazao da su prethodnih godina stvarali stranku koja želi više i bolje i koja iz svakog poraza i minimalnog i nevažnog izvuče pouku i bori se dalje da podbedjuje.

„Pobeda je da radite više, da se borite više, da verujete u svoje snove… Lestvicu dižite na šest metara, da najviše snove sanjamo i da te snove ostvarujemo“, rekao je Vučić.

On je rekao da oni koji se bave politikom nisu tu zbog sebe i svojih najbližih nego naroda.

„Nemaš pravo da se žališ nego da vidiš kako je našem narodu, sirotinji i možemo li još više da uradimo za njih, a možemo i moramo i uradićemo još mnogo“, istakao je Vučić.

Na skupu su govorili polaznici akademije mladih lidera SNS Rajko Kapelan i Ana Beloica, a obratio se i Milan Kovačević sa Kosova i Metohije.

Kovačević koji je bio obučen u narodnu nošnju i imao šajkaču na glavi rekao je da je došao da zahvali Vučiću na svemu što je uradio za narod na Kosovu i Srbiju.

Na početku skupa je intonirana hima „Bože pravde“, nastupala je i grupa „Garavi sokak“, a skup je završen pesmom „Ovo je Srbija“ koju je izveo pevač Aca Lukas.

Boriću se za Kosovo i svakog Srbina ali ne treba misliti da su stvari lake
Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će se boriti za Kosovo i Metohiju i svakog Srbina, ali da „ne treba misliti da su stvari lake i da će moći da se ostvaruju rešenja koja su nekada zamišljali“.

On je u Novom Sadu na stranačkom skupu povodom 11 godina od osnivanja stranke rekao da su uspeli da vrate u žižu kosovsko pitanje, da su Srbe održali na Kosovu i da uspevaju da pomažu narodu.

„Sve smo to uspeli, ali naš narod nikada do kraja nije želeo da čuje šta je stvarno istina“, rekao je Vučić i dodao da narod na kraju ipak uvek prezre one koji lažu i dodvoravaju se.

„Najveća sloboda kada ljudima kazeš i ono što inače ne žele da čuju, e to je bila moja obveza. Preuzeo sam je na sebe u prethodnom periodu i pogledajte samo koliko smo toga uradili“, rekao je Vučić napominjući povećanje prosečne plate i izgradnju puteva i otvaranje radnih mesta.

Preuzeto sa: https://www.danas.rs/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here