Home Vesti Lutovac: Niko sa strane nam neće voditi kadrovsku politku

Lutovac: Niko sa strane nam neće voditi kadrovsku politku

127
0
ds-srbijaizbori

Predsednik DS Zoran Lutovac je izjavio da „niko sa strane, pa ni uvažene kolege iz Saveza za Srbiju“ ne mogu voditi kadrovsku politiku u DS.


Predsednik DS Zoran Lutovac je izjavio da „niko sa strane, pa ni uvažene kolege iz Saveza za Srbiju“ ne mogu voditi kadrovsku politiku u DS.
Pozvao je članove Demokratske stranke da u javnosti zastupaju „samo stavove definisane kroz odluke stranačkih organa“.

Navodeći da će DS rešavati unutarstranačke probleme i nesuglasice „u okviru nadležnosti stranačkih organa“, Lutovac je članove stranke, simpatizere i „iskrene borce za demokratiju“ pozvao da prekinu „neplodotvorne rasprave, verbalna nadmudrivanja i javne istupe koji nas udaljavaju od slobodnog društva i države koja počiva na principima vladavine prava, slobode i jednakosti“.
„Ne zatvaramo oči pred razlikama, no ne dopuštamo da te razlike prerastu naš zajednički zadatak i da se energija za suštinske promene usmeri u pogrešnom smeru i na pogrešnu adresu“, naveo je Lutovac, prenela je DS.

Lider Dveri Boško Obradović je ranije izjavio da „bivše rukovodstvo DS-a svaki dan zabija klipove u točkove“ opozicije koja bojkotuje izbore, na šta mu je bivši predsednik DS Dragan Šutanovac odgovorio da DS „nisu Dveri“.

„Mi nemamo gazdu, nama niko ne komanduje, doneli smo odluku koja je, po mom tumačenju, da nastavljamo borbu za demokratske izbore, bez obzira što smo u bojkotu za sledeće“, rekao je Šutanovac.

Reagovala je potom i potpredsednica Demokratske stranke i poslanica Aleksandra Jerkov.

„Demokratska stranka neće dozvoliti da predsednik nekog drugog pokreta disciplinuje članove DS, tumači njene odluke, deli packe onima koji ne daju izjave koje su mu po volji, niti ćemo dozvoliti da nam se nameću vrednosti i kultura drugih stranaka, pogotovo antievropskih poput Dveri“, navela je Aleksandra Jerkov.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here