Home Vesti Završen 45. protest „Jedan od pet miliona“

Završen 45. protest „Jedan od pet miliona“

118
0
svs-srbijaizbori
Foto: Thinkstock

Protest Jedan od pet miliona počeo je u subotu oko 18 sati u centru Beograda.


Protest Jedan od pet miliona počeo je u subotu oko 18 sati u centru Beograda.
Najavljeno je da je to odgovor na krivične prijave podnete protiv studenta koji su tokom ranijeg protesta farbali u „pink boju“ ulazna vrata zgrade Radio televizije Srbije (RTS). Tada su simoblično poručili šta misle o njenom izveštavanju.

Organizator je pozvao građane da ponesu nešto sa pink bojom kako bi „pokazali da ona najbolje odslikava“ tu medijsku kuću, najavivši i performans ispred njenog sedišta u Takovskoj ulici, gde će se doći u protestnoj šetnji nakon početnog okupljanja na platou ispred Filozofskog fakulteta.
Naveli su i da su počela saslušanja u policiji studenta prepoznatih na snimcima kako farbaju vrata RTS, ali i da nemaju nameru da se kriju kad to rade. Takođe i da je boja koju koriste urađena na „vodenoj bazi“.

Na početku protesta, među okupljenima je bio predsednik DS Zoran Lutovac, a kod zgrade RTS i drugi lideri opozicije Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Nebojša Zelenović i Marko Bastać.

Đilas, Zelenović i Bastać su se priključili aktivistima protesta u krečenju ulaznih vrata RTS u roze, na kojima su prethodno učesnnici skupa napisali „bojkot #1od5miliona“ roze bojom i okačili igračku „Pink Pantera“ na kojoj je pisalo „RTS“.

Prethodno se na Platou ispred Filozofskog fakulteta okupljenima obratio student Moma Kovačević, koji je pozvao na bojkot izbora što su prisutni pozdravili uzvicima „bojkot, bojkot“, a potom i u šetnju do RTS-a.

Učesnici skupa su tokom šestnje zastali kod Predsedništva Srbije na Andićevom vencu gde su odslušali melodiju iz filma „Ratovi zvezda“ odsviranu na violini i upalili baklju, kao i kod Pionirskog parka gde su pružili podršku ratnim veteranima.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here