Home Vesti Blic: Poslanici za pregovore, Lutovac protiv

Blic: Poslanici za pregovore, Lutovac protiv

228
0
ds-srbijaizbori

Beograd — Poslanička grupa DS odlučila je da učestvuje u pregovorima poslaničkih grupa o izbornim uslovima koje organizuje Evropski parlament.


Beograd — Poslanička grupa DS odlučila je da učestvuje u pregovorima poslaničkih grupa o izbornim uslovima koje organizuje Evropski parlament.
Ipak, lider stranke Zoran Lutovac tvrdi za Blic da su Glavni odbor i Predsedništvo protiv i da DS ne želi da učestvuje u pregovorima kojima prisustvuje predsednica parlamenta Maja Gojković.

Poslanicka grpa DS ne može da odlučuje o tome da li će stranka učestvovati u pregovorima. To čine Glavni odbor i Predsedništvo stranke, rekao je Lutovac za Blic.
„U ponedeljak (sutra) ćemo imati sastanak Predsedništva na kojem očekujem da potvrdimo već donetu odluku GO da nema elementarnih uslova za izlazak na izbore i da nećemo izaći“, kazao je Lutovac.

Kaže da će DS nastaviti „aktivnu borbu za slobodne i demokratske izbore i razgovore sa međunarodnom zajednicom i specijalizovanim NVO“, ali da to ne znači, navodi on, da ćemo učestvovati u pregovorima koje organizuje Evropski parlament u sredu i četvrtak, jer nismo dobili direktan poziv, već posredstvom Maje Gojković.

„Mi ne želimo da učestvujemo u pregovorima na kojima prisustvuje Maja Gojković“, kaže Lutovac i navodi da je Evropski parlament doveo pred svršen čin DS i Savez za Srbiju i da DS želi direktne razgovore sa EU.

Poslanik DS Radoslav Milojičić rekao je ranije Tanjugu da je poslanički klub DS doneo odluku u skladu sa odlukom Glavnog odbora i 30.godišnjom politikom stranke.

„Siguran sam da će Predsedništvo DS doneti odluku sutra o učešću u razgovorima, jer bi sve drugo bilo kršenje odluka koje smo doneli na Glavnom odboru DS“, kaže Milojičić.

„Ne mogu da verujem da će bilo ko umesto evropskih vrednosti izabrati Mlađu Ðorđevića (jedan od najbližih saradnika Dragana Ðilasa) i da će umesto dijaloga izabrati sukobe“, rekao je Milojičić.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here