Home Vesti Brnabićeva: Nameravam da se učlanim u SNS

Brnabićeva: Nameravam da se učlanim u SNS

100
0
sns 1

Beograd — Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas da namerava da se učlani u SNS „iz mnogo razloga“.


Beograd — Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas da namerava da se učlani u SNS „iz mnogo razloga“.
„Imam nameru da se učlanim u SNS, iz mnogo razloga, koje ću objasniti kada to uradim“, rekla je Brnabićeva odgovarajući na pitanje da li će pristupiti naprednjacima.

Pre nekoliko dana, pojedini mediji su preneli da će se Brnabićeva 21. oktobra, na 11. godišnjicu SNS, učlaniti u tu partiju.
Njeno članstvo u SNS podržao je i predsednik Srbije i prvi čovek naprednjaka Aleksandar Vučić, rekavši da je ona „dobrodošla u Srpsku naprednu stranku“.

Podršku su pružili i pojedini funkcioneri SNS.

„Uvek smo spremni za rekonstrukciju vlade“

Uvek smo spremni za rekonstrukciju vlade, i to nije tabu tema u kabinetu koju vodim, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić i dodala da će od ministara tražiti da u poslednjih šest meseci mandata dodatno ubrzaju i završe započete projekte i počnu nove, koji su planirani.
Brnabićeva je rekla da ne beži od teme rekonstrukcije vlade, koja je, kaže, uvek otvorena i da od tog pitanja nije bežao ni predsednik Aleksandar Vučić, dok je bio na mestu premijera.
„Uvek smo spremni za rekonstrukciju, ko ne radi najbolje što može, ko se umorio, ko je usporio…“, rekla je Brnabićeva novinarima.
„Kako ulazimo u poslednjih šest meseci ove vlade, želim da poručim da ću otvoriti četvore oči, kako radimo kao vlada“, rekla je premijerka.
Ona je dodala da je tema rekonstrukcije bila „zamrznuta“ polovinom prošle godine, zbog situacije na Kosovu i Metohiji, kada su odnosi u južnoj srpskoj pokrajini postali teži nego obično.
„Srbija u tom trenutku nije smela da ima bilo kakvu drugu nestabilnost“, podvukla je Brnabićeva.
Navela je da je i pre nego što je ušla u politiku, dok je još bila u privatnom sektoru, imala priliku da vidi da su prethodne vlade u poslednjih šest meseci mandata usporavale, da ministri ne rade dovoljno, da se svi okrenu kampanji i čekaju da li će ostati na istim pozicijama.
„Moja vlada će da se ubrza u poslednjih šest meseci da se završe projekti. Do poslednjeg dana svi moraju da daju sve od sebe. Kampanja se vodi posle radnog vremena, u radno vreme svi moraju da daju 100 odsto“, rekla je Brnabićeva.
Građani, kako je rekla, ne smeju da čekaju zbog izbora.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here