Home Vesti „Evo ko me je koristio kao osobu preko koje su prisluškivali Vučića“

„Evo ko me je koristio kao osobu preko koje su prisluškivali Vučića“

123
0
nn-srbijaizbori
Foto: Darko Cirkov

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić oglasio se povodom informacija ministra policije o dugogodišnjem prisluškivanju Aleksandra Vučića.


Zamenik gradonačelnika Goran Vesić oglasio se povodom informacija ministra policije o dugogodišnjem prisluškivanju Aleksandra Vučića.
Vesić je ukazao da je tačno da ga je vlast bivšeg predsednika Borisa Tadića koristila kao osobu preko koje su prisluškivali Vučića u vreme dok je bio u opoziciji.

On u pisanoj izjavi navodi i da je on sam za Tadićevu vlast bio jedan od glavnih neprijatelja, čime se, kaže, danas ponosi, jer je to, prema njegovim rečima, najpogubnija vlast u novijoj istoriji Srbije.
„Tada im je palo na pamet da mene nezakonito prisluškuju, kao i da moju komunikaciju s Vučićem koriste da preko mene prisluškuju njega. I da tako sakriju da prisluškuju opozicionog lidera i da, ako neko sazna, mogu uvek da kažu da su prisluškivali mene, a njega slučajno jer se često čuje sa mnom“, naveo je Vesić.

Ističe da je istina zapravo bila drugačija, jer je prava meta je bio sadašnji predsednik Vučić.

„U toj prljavoj raboti učestvovalo je mnogo ljudi od kojih neki danas nisu živi, ali nalogodavac cele operacije je još uvek u politici. To je Boris Tadić. A, to je bilo vreme kada su u ime Tadića srpskom politikom harali Vuk Jeremić i Dragan Đilas“, dodao je Vesić.

On je rekao i da nikada nije bio obavešten od BIA da je bio prisluškivan, kada je proces prestao, iako im je to, kaže, bila obaveza po zakonu, jer je, dodaje, tadašnji šef BIA Saša Vukadinović tu operaciju vodio kao tajnu.

Vesić je dodao da ga je prijatelj iz BIA upozorio da ga prisluškuju, pa i prate, odmah pošto je operacija počela.

„U čitavu akciju su bili uključeni i neki Tadićevi policajci iz MUP-a koji na sreću odavno nisu u policiji“, tvrdi Vesić.

Kako kaže, kada je Vučić pobedio na izborima, obustavili su sve oko prisluškivanja, a pokušali da unište dokaze, kao i da izmisle razloge zbog kojih su njega i Vladimira Đukanovića slušali.

„Tada su izmislili ‘ekstremizam’ ne bi li se opravdali. A glavni razlog je bila politika, odnosno Vučić. Tako je izgledala ta Tadićeva država“, rekao je Vesić.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here