Home Vesti „Nema datuma dok se EU ne reformiše“

„Nema datuma dok se EU ne reformiše“

129
0
getty images
Foto: Getty images

Nema proširenja dok se ne dogode dubinske reforme u samoj Uniji, rekao je Makron u Beogradu naglasivši da još uvek nema datuma za ulazak Srbije u EU.


Nema proširenja dok se ne dogode dubinske reforme u samoj Uniji, rekao je Makron u Beogradu naglasivši da još uvek nema datuma za ulazak Srbije u EU.
„Nema datuma i nećemo se zatvoriti u takav kalendar. Ne treba se ograničavati pitanjima da li smo stigli da nešto uradimo do određenog datuma ili ne. Važne su reforme. Ovo je proces u kom svi moraju da imaju svoju ulogu. Srbija se približava Evropi. Ono što gradimo je jače od samog procesa. Postoji niz reformi koj etreba sprovesti. Široki dijalog je mnogo jače od bilo kakvog izveštaja“, istakao je francuski predsednik.

Makron je naglasio da ima jaku želju da se EU reformiše i da „veruje u Evropu koja nije birokratski proces“.
„Dvadeset osam država članica već ne funkcioniše. EU ne može da napreduje i da se širi, ako ne funkcioniše. Treba da budemo zaljubljeni u Evropu, da gajimo naše ekonomske, umetničke, intelektualne razmene. To će pomoći i Srbiji da bude usidrena u Evropi. EU nije izveštaj sa ljudima koje nikada ne vidimo. Mislim da je Evropa jedan divan politički projekat, priča o ljubavi koja je izgrađena na vekovima ratovanja. Jednog trenutka smo hteli da izađemo iz tog stanja, nemojte to da zaboravite, treba da hranimo tu ideju“, zaključio je Makron.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here