Home Vesti RTS za deset dana ostaje bez prvog čoveka?

RTS za deset dana ostaje bez prvog čoveka?

157
0
getty images-srbijaizbori
Foto: Getty images

Beograd — Generalnom direktoru Radio-televizije Srbije Draganu Bujoševiću 15. jula ističe mandat, ali konkurs za prvog čoveka nacionalne televizije još nije raspisan.


Beograd — Generalnom direktoru Radio-televizije Srbije Draganu Bujoševiću 15. jula ističe mandat, ali konkurs za prvog čoveka nacionalne televizije još nije raspisan.
To pišu „Večernje novosti“ i dodaju da zbog toga postoji realna opasnost da za desetak dana nacionalna televizija ostane bez legalno izbranog direktora.

Taj list podseća da RTS već duže vreme nema ni direktora Televizije, pošto su dva konkursa do sada propala.
„Novosti“ dodaju da će sredinom jula Upravni odbor RTS-a odlučivati o odgovornim urednicima informativnog, obrazovno-naučnog, kulturno-umetničkog i zabavnog programa, kao i Trećeg programa Radio-Beograda, iako propisi nalažu da glavni i odgovorni urednici programa treba da budu izabrani na predlog prvog čoveka cele kuće.

Predsednik UO Vladimir Vuletić potvrdio je za „Novosti“ da su pristigle kandidature otvorene na sednici Odbora 24. juna i da je u toku njihovo razmatranje, te da će imena novih urednika programa biti poznata na sednici 15. jula.

Na pitanje šta se dešava sa konkursom za direktora RTS-a i da li je moguće da nacionalna televizija ubrzo ostane bez čelnog čoveka, Vuletić odgovara da se čeka Dragan Bujošević.

„Mi ne znamo da li će Dragan Bujošević tražiti produženje mandata. Ukoliko ga ne traži, raspisaćemo konkurs“, rekao je Vuletić.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here