Home Vesti Vučić: Nisam spominjao nikakve intervencije na Kosovu

Vučić: Nisam spominjao nikakve intervencije na Kosovu

118
0
thinkstock
Foto: Thinkstock

Nakon trinaest sati rasprave poslanici Skuštine Srbije sa 145 glasova ZA usvojili su izveštaj o radu vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju.


Nakon trinaest sati rasprave poslanici Skuštine Srbije sa 145 glasova ZA usvojili su izveštaj o radu vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
Na kraju rasprave predsednik Srbije zahvalio se svim poslanicima koji su učestvovali u ovoj važnoj raspravi.

Naveo jeda mu je drago što je celokupna javnost mogla da čuje različite primedbe. Zahvalio se i Srbima sa Kosova, poželevši im mirno okupljanje sutra u podne u Mitrovici.

Po završetku rasprave predsednik je u skupštinskom holu održao i kraću konferenciju za novinare, na kojoj je rekao da je srećan što je uspeo da sasluša sve poslanike, da prema svima pokaže poštovanje i da ni jednog trenutka ne izađe iz sale.

„To što opozicija nije bila u sali time je rekla mnogo više o sebi . Uostalom bila je većina. Narod će to umeti najbolje da oceni“, naveo je Vučić.

Na pitanje novinara kako komentariše ideju lidera Dveri da Rusija pošalje mirovne misije, predsednik je odgovorio da bi se nasmejao da je drugačiji dan.

„Rusija je bila na Kosovu do 2003 . godine, a onda je otišla. Mi poštujemo Rusiju, ali smo nezavisna zemlja, imamo svoju vojsku i policiju“, rekao je Vučić.

Na pitanje novinara da li bi moguća vojna internevcija značila rat sa NATO-om, Vučić je odgovorio da on nije spominjao nikakve intervencije, već da je rekao da je Srbija spremna da zaštiti svoj narod i da će pobediti.

„Nisam neozbiljan da bih srpski narod doveo u bezizlaznu situaciju. Do juče ste me optuživali da sam izdajnik, a sada i ratni huškač. Ja međutim biram sredinu, jer se nikada nisam busao u junačka prsa“, naveo je Vučić i dodao da nakon intervencije ROSU na severu KiM više ništa neće biti kao pre.

Preuzeto sa: https://www.danas.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here