Home U fokusu Mediji: Vučić će govoriti najmanje dva sata, ali plan neće saopštiti

Mediji: Vučić će govoriti najmanje dva sata, ali plan neće saopštiti

148
0
vuckolino-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Beograd — Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas će poslanicima Narodne skupštine predstaviti detaljan izveštaj o dosadašnjim pregovorima o rešavanju problema KiM.


Beograd — Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas će poslanicima Narodne skupštine predstaviti detaljan izveštaj o dosadašnjim pregovorima o rešavanju problema KiM.
Međutim, na sednici neće biti predstavljen detaljan plan srpske strane koji će biti ponuđen Prištini, piše „Blic“, pozivajući se na neimenovane izvore.

Izvor lista navodi da detalji plana sa kojim predsednik Vučić namerava da izađe pred Prištinu i međunarodnu zajednicu neće biti saopšteni, kako ne bi bila ugrožena pregovaračka pozicija Srbije.
Mediji danas pišu i da će Vučić na današnjoj posebnoj sednici govoriti najmanje dva ili tri sata, kao i da će se osim konkretno o Kosovu dotažći i drugih tema. Vučić je govor, kako se dalje piše, pripremao zahedno sa 30 saradnika, a takođe su spremljeni i odgovori na eventualna pitanja poslanika.

Posebnoj sednici parlamenta prisustvovaće i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministri i direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Predsednica parlamenta Maja Gojković rekla je da očekuje da će debata biti sadržajna i da će trajati dugo, a da će posle Vučićevog izlaganja svi šefovi poslaničkih grupa i poslanici imati priliku da komentarišu izveštaj i da iznesu svoje stavove.

Šef poslaničke grupe vladajuće Srpske naprede stranke (SNS) Aleksandar Martinović najavio je da će predložiti da se vreme za raspravu udvostruči.

Nakon debate, poslanici će se izjasniti o izveštaju o pregovorima između Beograd i Prištine od 2013. do maja 2019. godine.

Poslanici dela opozicije koji bojkotuju rad parlamenta, najavili su da neće doći na sednicu na kojoj je jedina tačka dnevnog reda izveštaj o KiM.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here