Home Vesti Srpska politička scena dobija još jedan opozicioni blok?

Srpska politička scena dobija još jedan opozicioni blok?

101
0
thinkstock sk
Foto: Thinkstock

Beograd — Srpska politička scena uskoro bi mogla da dobije još jedan opozicioni blok u kojem bi bili DSS i Srpski patriotski savez Aleksandra Šapića.


Beograd — Srpska politička scena uskoro bi mogla da dobije još jedan opozicioni blok u kojem bi bili DSS i Srpski patriotski savez Aleksandra Šapića.
Duže vreme postoje intenzivni kontakti funkcionera te dve stranke, a lideri DSS i Srpskog patriotskog saveza su se i lično sastali.

Nikakav konkretan dogovor o eventualnoj saradnji nije napravljen, ali u DSS kažu da su otvoreni za saradnju sa svim političkim organizacijama koje dele njihove stavove, prenela je TV Prva.
Politički analitičari ocenjuju da bi to mogla da koalicija te dve stranke ne bi bila bez perspektive. Analitičari smatraju da bi saradnja DSS i SPAS predstavljala prirodnu koaliciju, koja bi imala šanse da pređe cenzus i predstavi se kao srednja opcija između vlasti i Saveza za Srbiju.

Izvršni direktor Cesida Bojan Klačar kaže da bi ta koalicija bila prirodna, programski koherentna i usaglašena, jer je očigledna intencija i Šapića i Jovanovića da profilišu desnu orijentaciju, malo dalju od desnog centra.

Vladimir Pejić iz agencije Faktor plus ocenjuje da je politička scena dosta zatvorena, a oni su struja koja ide „zdravim putem“, bez teških reči, uvreda protivnika.

„Ne lepe etikete drugima, ne lepe ih ni drugi njima. Odaju utisak ljudi s kojima može da se razgovara”, istakao je Pejić. On je takođe uveren da matematički zbir njihovih tri plus tri odsto podrške, koliko trenutno imaju, „pre moglo da bude pre sedam ili osam, nego, na primer, četiri”, preneo je „Blic“.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here