Home Vesti Vučić opoziciji: U parlament dobrodošli, ali nema ispunjavanja ultimatuma

Vučić opoziciji: U parlament dobrodošli, ali nema ispunjavanja ultimatuma

108
0
akzss70-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Lider SNS i predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na zahteve opozicije, rekavši da se u Srbiji poštuje zakon.


Lider SNS i predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na zahteve opozicije, rekavši da se u Srbiji poštuje zakon.
On je dodao da su u parlament dobrodošli, ali da nema ispunjavanja njihovih ultimatuma.

Vučić je na sednici proširenog Izvršnog i Glavnog odbora SNS poručio, uz opasku da je to rekao i na Predsedništvu stranke, da država „Srbija nije njihova fontana želja“.
„Možete da uradite šta god hoćete, da ucenjujete Srbiju ne možete“, naglasio je on, nakon čega je usledio dug aplauz i skandiranje članova SNS „Aco, Srbine“.

Vučić je na takvu, glasnu i jednodušnu podršku svih u sali uzvratio da mu je drago da ljudi iz Predsedništva stranke sad mogu da vide šta narod oseća.

„Dosta je bilo povlačenja pred fašističkim liderom i dvojicom tajkunskih lidera. Srbija se fašizma nikada nije plašila, već se protiv njega borila hrabro“, kazao je on.

Vučić je rekao da zahtevi opozicije pokazuju da oni ne žele ništa za narod, već samo za dvojicu tajkuna, Đilasa i Šolaka.

Kako je rekao, jedan zahtev se odnosi na REM, iako po zakonu to ne može da se ispuni, ali i upitao kome od građana to treba, odnosno konstatovao da ljude pre svega zanimaju plate, penzije, veće subvencije…

„Ne, oni to rade da bi Đilas i Šolak mogli da kontrolišu neke medije“, konstatovao je Vučić.

Drugi zahtev se, kaže, odnosi na RTS, što bi, opet, išlo njima u korist.

Treći zahtev je, dodaje, u vezi sa izbornim zakonima, koje su, podsetio je, „sami doneli dok su bili na vlasti, a danas im ne valjaju“.

Vučić je rekao da su spremni da razgovaraju o tome, i da su im uputili poziv za razgovor u parlamentu, jer je skupština jedino mesto za to.

„Ali, oni onda kažu da neće u parlament, jer su neka ‘viša sila’… Hoćete na ulici, ali mi na ulici nećemo da razgovaramo“, poručio je on.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here